Hoogeveen – Soms lukt het even niet alleen. Je wordt ouder, je partner is ziek of door andere omstandigheden zou het fijn zijn als er iemand is die je kan helpen. Iemand uit je eigen omgeving, bijvoorbeeld een mededorpsbewoner die je helpt met de boodschappen, een klusje in huis doet of helpt met vervoer naar het ziekenhuis.

De Plaatselijk Belangen van de dorpen Nieuw Moscou, Elim, Nieuwlande, Tiendeveen en Stuifzand, willen onderzoeken of het wenselijk is om de naoberhulp in het dorp te verbeteren/organiseren. Een van de initiatiefnemers: “We weten dat al veel dorpsbewoners voor elkaar klaar staan, maar we weten ook dat niet iedereen de hulp krijgt die hij/zij nodig heeft. Daarom willen wij als dorp zelf de touwtjes in handen nemen en dit niet van de keuzes van de gemeente laten afhangen. Wij vinden het belangrijk dat bewoners met veel plezier in hun dorp kunnen blijven wonen.”

Door middel van een enquête willen de plaatselijk belangen onderzoeken of de bewoners van hun dorp dit project ook noodzakelijk voor hun dorp vinden. Ook willen zij weten of er hulpvragen zijn die door bewoners zelf opgelost kunnen worden en tot slot of er voldoende vrijwilligers zijn om iets voor de mededorpsbewoners te betekenen. De bewoners van de verschillende dorpen kunnen een dezer dagen de enquête in de bus verwachten.

Het is een project in overleg met de plaatselijke belangen van de dorpen: Nieuw Moscou, Elim, Nieuwlande, Tiendeveen en Stuifzand. Het initiatief wordt financieel ondersteund door de provincie Drenthe.

Door Henk Boer

Geef een reactie