Hoogeveen – Het Nationaal Theaterweekend in De Tamboer afgelopen weekend was een doorslaand succes. Met twee uitverkochte voorstellingen en 2500 bezoekers, waarvan zo’n 45% voor het eerst het theater bezocht, kijkt De Tamboer terug op een enorm geslaagd Theaterweekend. “Volle zalen, leuke workshops en genietende bezoekers én collega’s. Daar doen we het voor!” aldus directeur Pieter-Bas Rebers.

Vrijdagavond bezochten ruim 750 enthousiaste bezoekers de uitverkochte Ladiesnight, waar de hilarische musical The Full Monty op het programma stond. Na afloop was er een gezellige afterparty met DJ en wijnproeverij en werd het publiek, overwegend bestaand uit dames, getrakteerd op een goodiebag.

Zaterdag waren er twee voorstellingen van de Efteling Sprookjesmusical De Gelaarsde Kat, waarin ook 20 kinderen uit de regio Hoogeveen mee mochten spelen. Een geweldige ervaring voor de kinderen en natuurlijk voor de trotse familieleden in de zaal. Voorafgaand aan de slagwerkvoorstelling N.E.W.S. op zaterdagavond, was er ’s middags een Masterclass Slagwerk door vier drummers. Zo’n 20 bezoekers deden enthousiast mee in de workshop. Ondertussen waren er twee rondleidingen, waarbij de bezoekers een kijkje achter de schermen van het theater kregen. Er werd onder andere gedemonstreerd hoe de trekkenwand werkt, die grote decorstukken binnen enkele seconden omhoog kan hijsen.

Zondag stroomde De Tamboer vol met jonge theaterbezoekertjes voor de uitverkochte kindershow Brandweerman Sam. Veel kinderen gaven gehoor aan de oproep om verkleed te komen als brandweerman of circusartiest. Op het Tamboerplein kon er al een kijkje worden genomen in een echte brandweerauto. In de voorstelling komt het circus naar Piekepolder, maar is er een tijger ontsnapt. De hulp van de kinderen in het publiek bij de zoektocht naar de tijger was meer dan welkom, de jonge bezoekertjes gaven hier vol enthousiasme gehoor aan. Na afloop was er een Meet & Greet met Brandweerman Sam en zijn vrienden, en ontvingen alle kinderen een Junior Cadetten Diploma voorzien van hun eigen naam.

%d bloggers liken dit: