Onderwijs

Nationale Voorleesdagen in Hoogeveen: voorstellingen, voorlezen en een Leesfeest!

Hoogeveen – De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Dit jaar vinden ze plaats van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2018. Bibliotheek Hoogeveen doet ook dit jaar weer mee aan dit voorleesfestijn.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, het vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel plezier!

Voorstellingen Maaike Mikx Tijdens de Nationale Voorleesdagen speelt verhalenvertelster Maaike Mikx voor bijna 40 peutergroepen haar voorstelling Ssst! De tijger slaapt. Maaike speelt de vertelvoorstellingen in de bibliotheek. Ook speelt zij op locatie bij de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in en rond Hoogeveen.

Leesfeest in de bibliotheek Op vrijdagmiddag 26 januari vanaf 15.00 uur zijn kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar van harte welkom op het Leesfeest in de bibliotheek. Er wordt gedanst, gezongen en natuurlijk voorgelezen.

Datum: 26 januari 2018 Tijdstip: 15.00 uur – 17.00 uur Locatie: Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27 7902 AV Hoogeveen

Leerlingen lezen voor 37 leerlingen van het Roelof van Echten College lezen deze dagen het Prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt voor aan de kleuters van dertien basisscholen in Hoogeveen.