HOOGEVEEN – De start is om 10:00 met een openingswoord en openingshandeling, deze worden gedaan door de Klimaatburgemeester, (Nationale Klimaatweek), directeur van Landschapsbeheer Drenthe Erik de Gruijter, gedeputeerde Egbert van Dijk en wethouder Mark Tuit.

Op zaterdag 4 november is er de 23e editie van de Nationale Natuurwerkdag (https://www.natuurwerkdag.nl). En zijn er in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Dit jaar is de Speerpuntlocatie bij IVN in Hoogeveen. Deze locatie is elk jaar op een andere plek en krijgt dan de aandacht die het verdient. Dit allemaal onder de paraplu van Landschapshebeer Drenthe. Voor de 23ste keer wordt de Natuurwerkdag georganiseerd en wij, IVN, zijn super trots om dit jaar de Speerpuntlocatie te zijn.

Het thema van dit jaar is ‘Samen’.
We hebben een groot aantal klussen om uit te kiezen zoals bomen en bollen planten, zaaien voor volgend jaar, snoeien, het nieuwe insectenhotel vullen en allerlei andere activiteiten die bijdragen aan een groene speel en leefomgeving.

Samen aan de slag voor een groene leefomgeving. In Nederland verwacht men deze editie ruim 15.000 deelnemers die meedoen aan meer dan 500 verschillende natuurklussen in het hele land. De Natuurwerkdag valt dit jaar in de Nationale Klimaatweek (https://nkw2023.nl/) en is een kans voor deelnemers om zorgen over het klimaat en de natuur om te zetten in actie. Zo ook in het Steenbergerpark. Hier gaan we zeker aan de slag met het vergroten van de biodiversiteit voor het komende jaar.

Voor een lunch wordt gezorgd, mits keurig aangemeld. Meedoen kan de hele dag maar is geen must, een paar uurtjes erbij zijn is ook heel fijn. Wij hopen op een grote opkomst om SAMEN aan de slag te gaan voor een groene leefomgeving! Op geven kan via: de IVN Hoogeveen

Geef een reactie