Hoogeveen – Van 1 t/m 30 november 2017 is het weer Nederland Leest. Het thema is dit jaar ‘Robotica’. De robot is in opmars. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld.

Krantenartikelen worden al door bots geschreven. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten? Praat mee over robotica! In de bibliotheek krijgt u in november het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau.

Ik, robot van Isaac Asimov
Ik, robot gaat over de menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers. Isaac Asimov (1920 – 1992) geldt als misschien wel de belangrijkste science fictionauteur aller tijden. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots.

Nederland Leest
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica. Leden van de bibliotheek kunnen een gratis boek in de bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Geef een reactie