Spieren voor Spieren haalt €240.571,- op in de nacht van 24 op 25 oktober (Landelijke opbrengst)

Amsterdam – 25 oktober 2015 – Op ruim 140 locaties door heel Nederland is er in de nacht van 24 op 25 oktober gesport voor kinderen met een spierziekte.

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsen wervend sportevenement van Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat, wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In totaal is er € 240.571,- opgehaald voor Spieren voor Spieren.

In Scheveningen werd de voorlopige opbrengst bekend gemaakt door diverse leden van het Beachvolleybal Team Nederland waaronder ambassadeur Reinder Nummerdor. Het bedrag zal de komende dagen nog verder oplopen aangezien er nog steeds gedoneerd kan worden. Reinder Nummerdor maakt voorlopig eindbedrag Wintertijd Challenge Spieren voor Spieren bekend € 240.571

Nederlanders met gezonde spieren konden zelf een challenge initiëren of deelnemen aan een challenge bij hen in de buurt. Ruim 2500 deelnemers verdeeld over 143 locaties hebben meegedaan aan deze sportnacht en kwamen voor één keer ’s nachts hun bed uit. Hiermee hebben ze gehoor gegeven aan de oproep van Bram de Caluwé, een jongen van 6 met een spierziekte. Zijn ouders, evenals duizenden andere ouders van kinderen met een spierziekte komen 365 dagen per jaar zo’n drie keer per nacht hun bed uit om hun kind te draaien of te helpen bij het hoesten, omdat het kind dat zelf niet kan.

Doel van de Wintertijd Challenge is om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze kinderen zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar de oorzaak en mogelijke behandeling van spierziekten bij kinderen. Dit is hard nodig, want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.                                                             Beach work-out op strand van Scheveningen tijdens Wintertijd Challenge Spieren voor Spieren

https://youtu.be/qASpbaa7P10

Door Henk Boer

Geef een reactie