Door: Reinier de Boer
Hoogeveen – Het Nederlands heren volleybalteam behaalde woensdagavond in sporthal Het Activum voor de Golden European League een afgetekende 3-0 zege op Estland. Door de winst via 25-19, 25-17 en 25-17 plaatste Oranje zich voor de Final Four van de Golden European League.

Voor het eerst speelden de heren van het Nederlands volleybalteam een wedstrijd in de Hoogeveense sporthal Het Activum. Het was tevens de eerste keer dat er een officiële volleybalinterland in de nieuwste sporthal van Hoogeveen werd afgewerkt.

Het werd een groot volleybalfeest, want de Lange Mannen speelden uitstekend en hadden weinig moeite met Estland. De sporthal zat niet afgeladen vol, maar met 1175 toeschouwers op een doordeweekse dag was de Nevobo tevreden. Nederland moest de wedstrijd tegen Estland winnen om zich te kunnen plaatsen voor de finaleronde van de Golden European League. Veel toeschouwers waren gehuld in oranje kleding met oranje pet. Met de uitgedeelde kartonnen klappers kon flink lawaai gemaakt worden en dat gebeurde ook regelmatig. Veel volleyballiefhebbers waren op de eerste wedstrijd van de Lange Mannen in Hoogeveen afgekomen. Oranje startte de eerste set met Gijs van Solkema, Thijs ter Horst, Gijs Jorna, Fabian Plak, Nimir Abdelaziz, Michael Parkinson en libero Just Dronkers. Oranje speelde goed en vooral de smaakmakers Nimir Abdelaziz en Thijs ter Horst waren in topvorm. De eerste set haalde Oranje zonder problemen via 25-19 binnen.

Ook in de tweede maakten Thijs ter Horst en Nimir Abdelaziz met fraaie acties het verschil en Estland had geen verweer. Er was wel respect voor de kleine 40-jarige spelverdeler Toobal van de gasten, maar zijn ploeg bleek lang niet opgewassen tegen de ontketende Nederlanders. Gijs van Solkema is niet de eerste spelverdeler van Nederland, maar deze kans greep hij dankbaar aan. Hij kan terugkijken op een sterk gespeelde wedstrijd. De bezoekers bezweken onder de Nederlandse druk en moesten zich ook in de tweede set gewonnen geven: 25-17.

In de derde set ging de Oranjeshow gewoon door. De Lange Mannen overklasten ook in de derde set Estland, waar eerder nog met 3-2 van verloren werd. De vreugde was na afloop groot en het Hoogeveense publiek zag een sterk Oranje, dat door de vierde zege in Poule B naar de Final Four gaat. Hoogeveen heeft laten zien een mooi decor te kunnen zijn voor een officiële volleybalwedstrijd op het hoogste niveau.

Nederland-Estland 3-0 (25-19, 25-17, 25-17)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: