Amsterdam/Hoogeveen – Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Skills voor Mbo studenten in Amsterdam hebben de finalisten van Drenthe College het fantastisch gedaan. Tijdens de drie wedstrijddagen, van 16 tot 18 maart, waren er zeven kandidaten actief in verschillende categorieën.

Pamela Kloppenburg (21, Verzorgende IG) en Hans Huizinga (21, Schilder) pakten een gouden medaille met hun geweldige prestatie en werden daarmee Nederlands Kampioen en krijgen de titel Skills Heroe. Laura Wubbels (21, Verzorgende IG), Cariem Dijk (18, Stucadoor), Gert Wieberdink (23, Stucadoor) en Harjan Kloppenburg (18, Autotechnicus) kregen een eervolle vermelding voor hun plaatsing bij de eerste acht van Nederland. En Jeroen Laninga (25) zat bij de eerste acht van Nederland na drie dagen de sterren van de hemel koken in de RAI.

De opdrachten daagden de finalisten uit om diep in hun vakkennis te duiken, van blackbox koken tot het uitleggen van een thoraxbehandeling. Gedurende de week verbleven alle finalisten samen in een vakantiepark in Volendam waar ze zich voorbereiden op hun opdrachten en werkten aan teambuilding.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor Mbo’ers in alle vakrichtingen voor ieder leerjaar en elk niveau.

De vakwedstrijden van Skills Heroes worden jaarlijks georganiseerd door Skills Netherlands met als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende.

Geef een reactie