Hoogeveen – Aanstaande zondag start voor de negende keer de Hoogeveense Cascaderun. Dat betekent hardlopen met z’n duizenden en straatvermaak en terras voor tienduizenden. De wedstrijd gaat over vijf en tien mijl.

Het parcours eindigt in de Hoofdstraat, waar het publiek de lopers rijen dik binnenhaalt. cascade-startWat daarna volgt? Feest! Het evenement duurt van 10.00 tot 21.00 uur. De vijf mijl start om 14.00 uur en de tien mijl om 13.35 uur, beide aan de Raadhuisstraat. De finish is in de Hoofdstraat, ter hoogte van de Hoofdstraatkerk.

Afsluitingen
De startlocatie is tijdens het hele evenement afgesloten voor het verkeer. Dat zijn de Raadhuisstraat, het Raadhuisplein en de Prinses Beatrixstraat. De rest van het parcours wordt afgesloten als er lopers langskomen en gaat weer open als zij voorbij zijn.
kinderen in de basisschoolleeftijd die binnen en buiten Hoogeveen wonen. De kinderen van 22 basisscholen in en rondom Hoogeveen kunnen zich digitaal aanmelden. Zij hebben eind maart 2015 hun sponsorenvelop gekregen via de school. Na de Unicefloop leveren zij, net als voorgaande jaren, de envelop met het sponsorgeld weer in op school. De kinderen lopen een speciaal parcours (van ca. 200 meter) voor het gemeentehuis in Hoogeveen om op die manier geld in te zamelen voor Unicef. Meer informatie en het parcours van de vijf en tien mijl vindt u op: www.cascaderun.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie