Hoogeveen – Eersteklasser Hoogeveen is erin geslaagd een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen voor komend seizoen. Nico Haak zal deze functie gaan invullen. De 35-jarige trainer is nu nog actief bij VV Emmen dat net als Hoogeveen uitkomt in de eerste klasse. Bij deze club is hij bezig aan zijn derde seizoen.

nico-haak-nieuwe-trainer-hoogeveen-27-11-2016

De in Emmer-Compascuum woonachtige coach was tot 2011 een aantal jaren actief als jeugdtrainer bij FC Emmen en was als speler actief bij CEC en ZBC. De laatste jaren werkt hij binnen de jeugdafdeling van eredivisionist PEC Zwolle. Daar was hij o.a. hoofd jeugdscouting en momenteel is hij verantwoordelijk voor de onder 14 en de onder de 17 van de Zwollenaren. Daarnaast is hij actief als docent bij de KNVB.
Er gingen de laatste weken veel namen voorbij in de media als mogelijke kandidaten. Die van Nico Haak ontbrak echter. ‘Ik heb er de laatste weken wel om moeten lachen. Je ziet een aantal namen voorbijkomen, terwijl je weet dat jezelf in een ver stadium van de onderhandelingen bent. Het is mooi om mee te maken.’

Het eerste contact met Hoogeveen ontstond al vrij vroeg in het seizoen. ‘Na afloop van de wedstrijd met mijn huidige club Emmen tegen Hoogeveen werd ik voor het eerst gepolst. Het echte contact is drie weken geleden ontstaan toen bekend was geworden dat de huidige trainers John Kikkert en Theo Metz niet verder zouden gaan’, aldus de nieuwe trainer.

‘Hoogeveen is voor mij toch weer een stapje hoger ondanks dat we in dezelfde klasse spelen. Het is een club met geweldige faciliteiten. Ik krijg de beschikking over een goede selectie met talentvolle spelers. In de gesprekken met de technische commissie kwam ook naar voren dat er voldoende mogelijkheden zijn om ons door te ontwikkelen. Er ligt dan ook een mooi plaatje om stappen met Hoogeveen te maken. Het is een voetbalbolwerk en het is mooi dat ik bij zo’n club mag werken.’

Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie