HOOGEVEEN – Om zijn werk verhuisde het gezin van Maanen naar Hoogeveen, waar hij samen met zijn partner met veel plezier woont, ze houden van de Drentse gewoontes en geneugten. In 2007 al kwam hij zonder werk, mede door de bankencrisis in die tijd is het me nooit meer gelukt om een passende baan te vinden, wat best heel moeilijk is geweest. Van Maanen genoot een bouwkundige opleiding en is ooit begonnen als bouwkundig tekenaar en door bijscholing in de avonduren later als bouwkundig adviseur en salesmanager in de bouwmaterialen.

Door de coronacrisis begon Nico in het voorjaar van 2020 samen met zijn kleinkinderen wat te tekenen. “Goh opa….wat kan je mooi tekenen” en zo kwam van het ene het ander, en zo is Niko nu bijna een jaar bezig om zijn creativiteit uit te bouwen tot waar hij nu is. Zelf noemt hij zich ‘’Coro-tief’’ “creatief in coronatijd”. Ook exposeer Niko via de Kunstroute Hoogeveen in de Tamboerpassage.

Dit jaar 2021 wil hij zien tijd besteden om zich verder te gaan ontwikkelen en zijn plan is, als dat tenminste gaat lukken, om in 2022 zich echt als kunstenaar te gaan vestigen, “We zullen het zien”. Ook heeft hij inmiddels diverse familie en vrienden blij mogen maken met zijn tekeningen “En dat is heel dankbaar werk”

Naast de lopende expositie in de Tamboerpassage is hij gevraagd of hij wat kunstwerken wil exposeren bij een instelling die hij liever niet bij naam willen noemen. Deze zomer wordt het best heel bijzonder zegt van Maanen. Ook is het plan dat hij in 2022 in de huisartsenpraktijk De Weide gaat exposeren en ook nog in De Kaap van Het Jannes.

Door Henk Boer

Een gedachte over “Nico van Maanen talent volle Kunstenaar”

Geef een reactie