Amsterdam/Hoogeveen –Een week na de Nationale D-Spelen waarin Britt Roos het zilver won op de 1000 meter , waren er weer een aan paar atleten van HAC’63 actief op een officieus NK .iris

Ditmaal waren het Yohannes Wedzinga, Iris Velting en Robin Prent die de clubkleuren vertegenwoordigde tijdens de Nationale C-Spelen.

Yohannes, die zich richt op het sprinten, had zich geplaatst voor de 100 en 150 meter sprint. Maar helaas kwam hij niet verder dan de series. Op de 100 meter had de atleet uit Elim zelfs een valse start. Gelukkig krijgen de junioren C eerst een waarschuwing voordat ze worden gediskwalificeerd, dit in tegenstelling tot de junioren B waar je al direct wordt gediskwalificeerd. Yohannes kreeg dus gelukkig nog een kans om te laten zien wat hij kan op de 100 meter. De atleet van HAC’63 kwam uiteindelijk binnen in 12,91, dit was helaas net niet genoeg om een plek in de halve finale te bemachtigen. Ook op de 150 meter sprint lukte het Yohannes niet om een ronde verder te komen. De atleet van de in 1963 opgerichte atletiekclub finishte op de 150 meter uiteindelijk in een mooie tijd van 19,63.

Iris Velting en Robin Prent liepen de 1500 meter voor meisjes junioren C. Ondanks dat  Beide dames, die trainen in de talentengroep van Jan ten Cate,  niet in aanmerking kwamen voor een podiumplaats lieten ze een uitstekende indruk achter. Iris liep in 5.06 naar de elfde plaats. Deze 5.06 betekend voor Iris niet alleen een nieuw persoonlijk record, maar ook een verbetering van haar eigen clubrecord die ze net twee maanden geleden op haar naam heeft weten te zetten toen ze in Utrecht onder de 5:49:3 van Jacelyn Gruppen liep dat al sinds 2004 het clubrecord was. Ook Robin Prent liep een uitstekende race  en kan tevreden zijn toen ze in de 5.40 over de finish kwam. Voor Robin is deze prestatie namelijk misschien nog mooier omdat de Ruiner atlete na veel blessureleed eindelijk weer lekker kon lopen.

Door Henk Boer

Geef een reactie