Utrecht/Hoogeveen – Twee weken na haar debuut op het NK atletiek stond er al weer een volgende wedstrijd op het programma van Puck de Gier.puck training

Tijdens het NK liet Puck al zien dat ze op de weg terug is van een blessure en liep toen net niet een nieuw persoonlijk record. En in Utrecht wilde Puck graag laten zien dat er nog meer in zit.

Door Remco Bos
Ondanks haar blessure maakt Puck het afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling door. Het was in april dat de junior A in een zware wedstrijd 2:20:39 liep en het uit 2007 daterende clubrecord bij de meisjes junioren A verbrak. Vervolgens verbeterde ze haar eigen record tot twee maal toe tijdens het NK junioren. Het nieuwe record van 2:18.16 dat ze destijds neerzette leek zo’n scherpe tijd te zijn, dat het nog wel even zou duren voordat deze weer verbroken zou worden. Zeker toen bekend werd dat Puck last heeft van een blessure. Maar tijdens het NK liet Puck al zien dat haar prestatie geen uitschieter was en dat ze deze tijden blijft lopen.

De Zuidwoldiger atlete liet ook in Utrecht weer een sterke indruk achter. In een sterke race kwam Puck in een tijd van 2:17.16 als tweede over de finish. Dat is dus een volle seconde sneller dan haar vorige record. Toch kwam de atlete van HAC’63 niet helemaal ongeschonden uit de race. De laatste 50 meter voelde Puck wat in haar kuit. Na een bezoek aan de fysiotherapeut bleek dat ze een scheurtje in haar spier heeft opgelopen. Hoewel De Gier het dus weer even rustig aan moet doen, blijft ze zelf optimistisch en hoopt ze dat ze binnen een maand wel weer voluit kan trainen.

Ook Alwin Hoorn was actief tijdens in Utrecht. De loper uit de talentengroep van Jan ten Cate liep net als Puck de Gier de 800 meter. In een sterk bezet veld van 25 deelnemers kwam Alwin in een tijd van 2:03.79 over de finish. Dit betekend ook voor Alwin een nieuw persoonlijk record. Misschien had er ook wel meer ingezeten voor de 20 jarige atleet uit Ruinen. Tot de 600 meter kon Alwin namelijk goed meekomen en hij had geen moeite om het tempo vast te houden. Echter de atleet die op dat moment voor hem liep begon wat in te zakken, waardoor ook Alwin wat tempo verloor. Voor Hoorn was het een herontdekking van deze afstand. Hij geeft aan dat hij de komende tijd vaker deze afstand wil gaan lopen met als doel om onder de twee minuten te komen en dus het clubrecord van Frank Everts af te pakken.

Door Henk Boer

Geef een reactie