Hoogeveen – MEE Drenthe start dit voorjaar weer met een aantal gratis cursussen en groepen voor kwetsbare burgers, jongeren en ouderen met een beperking, mantelzorgers en netwerk. Meedoen aan een groepsbijeenkomst of cursus kan leuk en leerzaam zijn. Door met elkaar te praten en ervaringen en tips te delen merkt u dat u niet de enige bent met bepaalde vragen.Mee-drenthe-logo

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 18 jaar gaan er in het voorjaar weer diverse cursussen van start, zoals ‘Opkomen voor jezelf’, ‘Omgaan met geld’ en ‘Internet en Social Media’. Voor meiden (14-18) met een licht verstandelijke beperking die seksueel actief zijn start de nieuwe cursus ‘Girls Talk’. Met andere jongeren praten over verliefdheid, relaties en seksualiteit kan prettig zijn. De cursus ‘Opkomen voor jezelf’ is er nu ook voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Deze cursussen starten in april 2015.

In mei worden er drie thema-avonden gehouden onder de naam ‘MEEpraten over de liefde’. De eerste avond gaat de avond over het wensen en het vinden van een relatie. Opgeven is nog mogelijk. Voor het netwerk van mensen met een beperking biedt MEE onder andere een partnercursus autisme en een gespreksgroep voor partners van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) aan. De oudergespreksgroepen voor ouders van kinderen en jongeren met autisme en de ‘Brussengroep (9- 13)’ voor broertjes en zusjes van kinderen met een beperking staan ook dit jaar weer op het programma.

Op de website van MEE Drenthe, www.meedrenthe.nl, vindt u het laatste nieuws rondom het cursusaanbod. Hier kunt u zich ook online aanmelden. Wacht niet te lang met opgeven, want vol is vol. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul op het Veld van MEE Drenthe, (0592) 303999 of mail naar p.ophetveld@meedrenthe.nl.

MEE is er voor mensen met een beperking of chronische ziekte en hun omgeving. Naast individuele ondersteuning organiseert MEE ook groepsbijeenkomsten en trainingen om vaardigheden eigen te maken. Kijk voor meer informatie op www.meedrenthe.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie