HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag werden in het cultureel centrum de Tamboer, zo’n 156 nieuw hoogeveners wel kom geheten, bij binnenkomst werden ze ontvangen door burgemeester Karel Loohuis en de wethouders van Hoogeveen. De nieuwkomers werden ontvangen, met een kop koffie of thee met iets lekkers, de Hoogeveense zanger René Karst mocht de nieuw Hoogeveners verwelkomen met het lied “Hollanders”.

Collegeleden stelden zich voor aan de nieuw Hoogeveners, waar zij vertelden wat voor een functie ze hebben bij de gemeente. Burgemeester Karel Loohuis vertelde dat de gemeente een laagdrempelige gemeente moet zijn en mensen met hun problemen op afspraak welkom zijn. Met een promotiefilm werd er een impressie weergegeven hoe de gemeente Hoogeveen zich wil profileren. In zaken als werk, recreatie, wonen en leven.

René Karst mocht de morgen een muzikale omlijsting geven en de presentatie verzorgen. Een Quiz over Hoogeveen onder leiding van René, liet zien in hoe verre de nieuw Hoogeveners al iets wisten van hun nieuwe gemeente,  collegeleden sloten zich aan bij een willekeurige tafel om daar de nieuw Hoogeveners te ondersteunen met de quizvragen. Na dat het tijd was voor een groepsfoto in de kleine zaal, werden de nieuw hoogeveners een lunch aangeboden door de gemeente.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: