Nieuw Moscou – Nieuw Moscou vierde deze week, voor de 60e keer hun Katemofeest. De festiviteiten vonden plaats vanaf woensdag, in en om de feesttent aan het Zuideropgaande. De woensdagmiddag begon voor de kinderen. (voor meer foto’s klik hier)

Er werd gestart met een kinderbingo, waar leuke prijzen te verdienen waren. Na een kleine pauze ging de kinderplaybackshow van start.

Vanaf zes uur ’s was erin besloten kring een barbecue voor donateurs en vrijwilligers ‘want zonder hen is het onmogelijk om elk jaar een mooi feest te organiseren’, aldus het bestuur. De muzikale omlijsting werd deze avond verzorgd door De Evening Stars. Rond 21.00 uur was een iedereen welkom. Het werd een dol gezellige avond met veel oude hits van de band.
Donderdagmiddag konden de kinderen vanaf 5 jaar meedoen aan een spellen circuit met stormbaan. Wie is de snelste? Ook konden de kinderen zich laten schminken en er werden ballonnenfiguren gemaakt.

‘S Avonds vanaf 18.30 uur traden negen vijfkamp-teams aan bij het spellen circuit. ”In de Rieg” Dit waterrijke spel waar spelers een parcours af moesten leggen, door eerst 5 keer rond een paaltje draaien. De stormbaan over, en met een emmer vol water op de rug. Kruipend naar een ton waar het water in moest. De hoeveelheid was bepalende voor puntentelling. Na dat de emmer was verwijderd. Was het met een speurt en een duik de “Rieg” (Plas) in, om daar een zwijntie boven water te halen.

Toe was het de beurt aan de teams op het podium in de feesttent nog een playback act op te voeren. Na afloop werden de punten opgeteld en konden er zich één team winnaar van Katemo 2016 noemen. Drive in Nieuw Moscou zorgde deze avond voor de muziek.

1. De Ruiters
2. Karkdiekie
3. De Young One’s
4. De Fantastic Dolls
5. De Riegers
6. Nieuw Moscou
7. Lekker Belangrijk
8. De Knoepertz
9. De Gruune Knuppels

Vrijdagmorgen was voor de sportieve fietsers. Een route van 40 kilometer uitgezet richting Hardenberg met een tussenstop voor een hap je en een drankje. Verderop in de route was er gelegenheid om ergens wat te eten. Bij vertrek gooide het weer ook nog eens roet in het eten. Met een regenbuien liet de sportieve fietser zich niet beïnvloeden. Na de fietstocht kreeg iedereen een aandenken mee naar huis.

De vrijdagavond stond in het teken van muziek. Drive in Tour of Music zorgde ervoor dat de voetjes van de vloer gingen, en dat er luidkeels werd meegezongen. Halverwege de avond kwam het trio Die Tolle Leute langs, om Duitse schlagers en après ski-knallers te zingen.

‘Zwarte zaterdag’
‘Zwarte zaterdag’. Zo kon de dag van de autocross wel genoemd worden voor de feestgangers en het bestuur van Katemo, want na een kort nachtje was het alweer vroeg dag. Hoewel het startschot pas om 11.00 uur klonk, melden de eerste van de ruim honderd renners zich ‘s morgens al voor achten op het rennerskwartier. Er werd gereden in diverse klassen namelijk standaard, dames, tour wagen, sprint, kever en de Katemo klasse. Er waren wel enkele veranderingen aangebracht om het leuker en spannender te maken, vooral voor de dames, standaard en Katemo klasse.

Ook vond er geen rodeo meer plaats, omdat de auto’s te kostbaar zijn voor de renners. Daar was de superfinale voor in de plaats gekomen. Hier konden de eerste twee rijders uit de klasse standaard, kever, tour wagen en sprint aan meededen. Wanneer er een van de eerste twee niet aan mee konden doen, dan mocht nummer drie van de lijst. De prijsuitreiking vond plaats  na de autocross.  Voor alle deelnemers was er een herinnering. De laatste uurtjes van de feestweek was voor de coverband Vangrail.

Door Henk Boer

Geef een reactie