Sport

Nieuw onderdeel bij de Runnersworld Bentincksparkrun 2018

Hoogeveen – voor de tweede opeenvolgende jaar organiseren VV Hoogeveen en HAC’63 de Runnersworld Bentincksparkrun. De komende editie zal plaats vinden op 14 januari 2018. En de voorbereidingen hierop zijn alweer in volle gang. Dit jaar willen beide verenigingen een nieuw onderdeel toevoegen aan de wedstrijd. Namelijk de Elftalrun. Dit unieke nieuwe onderdeel is toegevoegd om voetbalteams te motiveren om als team mee te gaan doen aan de Bentincksparkrun en zo tegen andere teams te strijden.

Spelregels Bij een voetbalwedstrijd staan er maximaal 11 spelers op het veld. Daarom bestaat een team bij de Elftalrun, zoals de naam al doet vermoeden, uit maximaal elf lopers. Het maakt niet uit of deze lopers allemaal uit hetzelfde team komen of dat je 11 lopers bij elkaar zet. Het maakt ook niet uit of de teams gemengd zijn of alleen uit mannen of alleen uit dames bestaat. Van de elf lopers tellen de zeven beste prestaties mee. Als iemand uit het team dus moet afhaken tijdens de wedstrijd heeft dat dus niet veel effect op de teamscore. Het maakt niet uit of je aan de start met zeven personen start of met elf personen. Het is belangrijk dat er minimaal zeven lopers over de finish komen.

De score wordt berekend door van de prestaties van de eerste zeven van ieder team punten toe te kennen. Kom je als eerste over de finish krijg je 1 punt. Kom je als tweeëntwintigste over de finish dan krijg je 22 punten. Alle punten per team worden bij elkaar opgeteld en het team met de laagste score wint dan de Elftalrun.

Je kunt met je Elftal meedoen aan de 2,5 km (tot 15 jaar), de 5 km (vanaf 15 jaar) en de 10 km (vanaf 16 jaar). Ook op de 1 km (tot 12 jaar) kan je meedoen aan de Elftalrun. Echter gelden hier iets andere regels. Hier bestaat het elftalteam uit 7 lopers, waarvan de beste vijf prestaties meetellen voor de score. Enkel bij de 300 meter, de 600 meter en de 1 kilometer voor mensen met een autisme, verstandelijke of visuele handicap is er geen Elftalrun.

Niet alleen voor voetbalteams We hebben het wel voornamelijk over voetbalteams gehad. Maar de Elftalrun is natuurlijk niet alleen voor teams uit het voetbal, ook andere sporten mogen natuurlijk een elftalteam opgeven en zo meestrijden om de eerste prijs. Voor hen gelden natuurlijk dezelfde regels. De lopers die in teamverband lopen maken ook kans om op het podium te komen in het individuele klassement. Als je bij de eerste drie zit kan je dus ook gewoon op het podium komen. Dat betekent ook dat de Elftalrun tegelijkertijd zal starten met de individuele lopers.

Parcours ongewijzigd Het parcours blijft ten opzichte van vorig jaar ongewijzigd. Dat betekent dus dat de start plaats zal vinden op de atletiekbaan bij HAC’63. Vervolgens wordt er een ronde over het Bentinckspark gelopen waarna de lopers richting de finish gaan op het terrein van VV Hoogeveen.

Tijden:

  • 10:00 300 meter (t/m 5 jaar)
  • 10:15 600 meter (6 t/m 8 jaar)
  • 10:30 1000 meter (9 t/m 12 jaar)
  • 11.00 2500 meter (12 t/m 15 jaar)
  • 11.30 1000 meter (voor atleten met een visuele of verstandelijke beperking)
  • 13:00 10.000 meter (16 jaar en ouder)
  • 13.15 5000 meter (15 jaar en ouder)

Namens HAC’63 en VV Hoogeveen