Hoogeveen – Zaterdag 13 juni werd op het sportcomplex van H.Z.V.V door 80 mini – pupillen van zeven voetbalclubs uit Hoogeveen en omstreken volgens het nieuwe KNVB reglement voor Mini – pupillen gevoetbald. kaboutervoetbal-2

In de nieuwe richtlijnen van de nationale voetbalbond spelen de vier – vijfjarigen 4 tegen 4 , is geen scheidsrechter in het veld, is er geen keeper, is er geen inworp maar een intrap en bepalen de spelers zelf of er een overtreding is gemaakt.

Voor de leiders / trainers was er een coachzone bij het velden gemaakt. De toeschouwers stonden op gepaste afstand achter de afrastering. Per veld was er door H.Z.V.V een gastheer aangesteld. De gastheer gaf, indien nodig, spel regeltechnische aanwijzingen.kaboutervoetbal-1

Voor aanvang van het toernooi werd informatie gegevens over de nieuwe spelregels. Daarna speelden de spelers van V.V.A.K, v.v. Hoogeveen, v.v. Noordscheschut, H.H 97, v.v. De Weide, SV Pesse en H.Z.V.V is drie poules hun wedstrijden volgens de nieuwe richtlijnen. De jongste kinderen van de verenigingen waren enthousiast en voerden de nieuwe gedragsregels perfect uit. Het plezier in het voetbalspel werd verhoogd omdat er o.a. geen inmenging van een scheidsrechter was en geen of nauwelijks aanwijzingen van leiders /trainers waren. De kinderen lieten natuurlijk gedrag zien; samen een spel spelen waarin het plezier belangrijker is dan de spelregels.

Na de poulefase werden de kruisfinales gespeeld. In de finale won v.v De Weide 2 van H.Z.V.V 1. H.Z.V.V 2 eindigde als derde en H.H 97 als vierde.

Tijdens de prijsuitreiking kregen alle deelnemende kinderen een medaille. Onder het genot van een ijsje werd er geëvalueerd; de nieuwe richtlijnen voor de mini –pupillen is een groot succes.

Het toernooi is alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
www.hzvv.nl/interactief/links/hzvvopfacebook

Door Henk Boer

Geef een reactie