HOOGEVEEN – Het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Brederoweg werd deze week bereikt. Ondanks het slechte weer van de afgelopen weken ligt de bouw van de 36 appartementen op schema. Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de bewoners najaar 2020 naar hun nieuwe plek.

Vorig jaar september startte de bouw van dit appartementencomplex voor jonge mensen met een licht verstandelijke beperking. De bewoners krijgen zorg en begeleiding van Stichting Philadelphia Zorg. De Hoogeveense aannemer HuneBouw voert het project uit. Het project is ontstaan op initiatief van een groep Hoogeveense ouders van kinderen met een licht verstandelijke beperking. Zij waren al een tijdje op zoek naar een goede woonplek voor hun kinderen. Uniek aan dit project is dat zowel de ouders als de toekomstige bewoners een belangrijke stem hadden in het ontwerp.

Zoals bij toekomstbestendig bouwen past, zal het pand gasloos zijn. Er komen zonnepanelen en een verwarmingssysteem met infraroodpanelen in plaats van radiatoren. Qua energieverbruik komt het gebouw dicht in de buurt van Nul-op-de-Meter. Het project past bij de missie van Domesta om er te zijn voor kwetsbare doelgroepen zoals deze jongeren. Ook zij moeten een betaalbare plek hebben om prettig en veilig te wonen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: