Hoogeveen – Vanaf vandaag kunt u in het centrum van Hoogeveen mobiel parkeren; een nieuwe betaalmethode waarmee u slechts betaalt voor de tijd die u daadwerkelijk parkeert. En u hoeft geen kaartje meer uit de automaat te halen.

Hoe werkt het?
1. Parkeren
U parkeert uw auto in het centrum van Hoogeveen op een terrein waar betaald parkeren geldt. Boven de parkeerautomaat ziet u een lamp met daarop een nummer. Dit nummer op de lamp heeft u nodig bij stap 2.
2. Inchecken
U start uw parkeertijd door het nummer op de lamp door te geven. Dit kan via een app, door een sms te sturen of door te bellen. Wanneer u terugkomt bij uw auto stopt u de parkeertijd door uw parkeeractie uit te checken. Zo betaalt u nooit meer teveel parkeergeld.
3. Afrekenen
Afhankelijk van de aanbieder betaalt u de parkeerkosten maandelijks of (twee) wekelijks via uw bankrekening of creditcard.mobielparkerenweb

Eerst een aanbieder voor mobiel parkeren kiezen In Nederland zijn er verschillende aanbieders op het gebied van mobiel parkeren. U kunt onder andere kiezen uit ANWB, My Order, Parkline, Parkmobile, SMS Parking en Yellow Brick. Als u een aanbieder heeft gekozen en de app heeft geïnstalleerd op uw telefoon, moet u zich eenmalig registreren. Hierbij legt u bijvoorbeeld het kenteken van uw auto vast en ook betalingsgegevens.

Controle
Controle gebeurt op basis van het kenteken. Als u mobiel parkeert, hoeft u geen parkeerkaartje in de auto te leggen. De parkeercontroleurs scannen het kenteken van de auto en kunnen zo zien of parkeergeld betaald is. De digitale afhandeling van de controle zorgt ervoor dat er geen bon meer op de voorruit komt als niet betaald is.

Door Henk Boer

Geef een reactie