HOOGEVEEN – ‘Klussen in en rondom het huis’ is dit jaar nieuw in het cursusaanbod van de Avondschool Hoogeveen. Daphne Hok-Ahin is een van de enthousiaste deelnemers. “Tijdens een informatieavond van de avondschool sprak ik met een vrouw die graag wilde leren klussen. Dat vond ik ook wel iets voor mezelf, want ik ben erg onhandig.

Eigen foto

Na een paar cursusavonden merk ik al dat ik veel meer kennis en lef heb.” Geïnteresseerden in een cursus kunnen op dinsdagavond 27 maart een kijkje nemen bij de avondschool.

Avondschool Hoogeveen is er voor iedereen die iets wil leren. Van Nederlandse les of een computercursus tot hulp bij het leren van autotheorie of een VCA-diploma halen; iedereen is welkom om kennis bij te spijkeren. Dat gaat op een prettige manier, vindt Daphne. “Mijn medecursisten zijn veel handiger dan ik, maar dat maakt niet uit. Ik snapte niets van al die gekleurde draadjes, maar inmiddels weet ik hoe ik een lamp moet ophangen. Ook kan ik een fietsband verwisselen en houtbewerken. Hartstikke leuk!”

Informatieavond
De avondschool is een initiatief van het Roelof van Echten College, RSG Wolfsbos, het Alfa-college, RENN4, SWW, Taalhuis, Ambiq en de gemeente Hoogeveen. Op schoollocatie Eduwiek (Voltastraat 27, Hoogeveen) kunnen de cursisten gebruikmaken van prachtige praktijklokalen, bijvoorbeeld voor hout- en metaalbewerking en ook met uitgebreide kookvoorzieningen. Vrijwilligers geven de cursussen. Na haar kluscursus gaat Daphne bijvoorbeeld zelf een kookcursus geven. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden als cursist of vrijwilliger? Kom op dinsdag 27 maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur langs bij de Avondschool Hoogeveen. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/avondschoolhoogeveen of neem contact op via info@avondschoolhoogeveen.nl.

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

Geef een reactie