Hoogeveen – A.s. zondag is er een nieuwe dienstregeling voor de BIJ-bus. Bij Promens Care De Zuidwester aan de Bentinckslaan werd de nieuwe dienstregeling geïntroduceerd. Via een video konden de genodigden kennis maken met de BIJ-bus.

Door Yntze Bosma

De nieuwe dienstregeling is opgedeeld in drie liinen: Lijn De Weide kleur blauw op de routekaart, Lijn Wolfsbos kleur groen op de routekaart en lijn Krakeel kleur rood op de routekaart. Om de rijtijden kort te houden wordt er nu met drie bussen gereden

bij-01

De verbeterde dienstregeling, Lijn  Krakeel kent dan 3 haltes meer zonder dat de rit langer duurt. Bovendien gaan beide lijnen van De Bij beter aansluiten op de treintijden. ‘We komen met De BIJ-bus zo veel mogelijk tegemoet aan de vraag van de mensen in Hoogeveen. We hebben signalen gekregen en hebben daar werk van gemaakt’, vertelt wethouder Jan Steenbergen. Steeds meer mensen weten De BIJ-bus te vinden. In februari steeg het aantal reizigers met 25% ten opzichte van de maand ervoor en in maart steeg het aantal nogmaals, met 23%.bij-05

Wethouder Steenbergen stond nog even stil bij deze positieve ontwikkelingen en voor vertegenwoordigers van de gemeenteraad, provincie Drenthe en pers werd alles nogmaals uitgelegd.

bij-03

Steenbergen wist later ook nog te vertellen dat in januari scholieren o.l.v. de gemeente Hoogeveen bij alle Wmo’ers (900) langs gaan om hun de voordelen uit te leggen van De Bij en mogen ze met 3 gratis ritjesin de bus mee. Ook wordt er weer op zondag gereden. Dus 7 dagen lang 3 lijnen. Bert Hansma van de gemeente Hoogeveen presenteerde de nieuwe promotiefilm en een chauffeur van De Bij vertelde over zijn ervaringen.

bij-07

Meer haltes

De ritten gaan maximaal een half uur duren. De vertrouwde service die de chauffeurs bieden, blijft gewoon bestaan. De bussen rijden ‘op en neer’ dus geen rondjes meer. Op de meeste plaatsen komen de haltes daarom aan beide kanten van de weg. De tijden gaan nog beter aansluiten op de treinen bij het station.

bij-06

De lijn vanuit Krakeel stopt nu ook bij de Jumbo, er is een extra halte opgezet bij Valkenstede en ook aan de Lomanlaan komt een extra halte. Steenbergen: ‘Mensen die daar wonen, hebben er als groep om gevraagd. Als er ook anderen in Hoogeveen zijn die de bushalte dichterbij willen, horen we het graag!’ Om stadsbus De Bij nog bekender te maken bij Promens Care, stond  De Bij-bus op het parkeerterrein aan de Bentinckslaan. Ook konden medewerkers een proefritje maken met chauffeur Martin.

bij-04

De BIJ-bus

De stadsbus is voor iedereen, en juist ook voor mensen met een Wmo vervoerpas. Wethouder Jan Steenbergen: ‘We horen dat pashouders zich zorgen maken. Als ik met De Bij reis, houd ik dan mijn pas en houd ik dan de kilometers op mijn pas? Het antwoord is ja. De Bij-bus is een extra vorm van vervoer naast de regiotaxi. De Bij komt niet in de plaats van. Veel mensen hebben ontdekt dat De Bij vaak beter is dan de regiotaxi. De BIJ-bus is goedkoper, slechts 1 euro per rit. En je weet waar je aan toe bent qua tijden. Verder is het rustig en gezellig in de bus, de chauffeur is vriendelijk en behulpzaam, de bus heeft een lage instap en er is ruimte voor een rollator en/of een rolstoel

bij-bus-01

Meer info

Wie meer wil weten over routes en tijden van De Bij, kan terecht op www.debijhoogeveen.nl (PDF) en de Facebookpagina van De Bij, of bellen met Connexxion via 088-3394780. Een folder met de nieuwe routes en dienstregeling is onder andere verkrijgbaar bij de chauffeurs van De Bij en Punt H (Hoofdstraat 17A naast De Tamboer).

 

Geef een reactie