Hoogeveen – op zondag 26 maart werd de nieuwe disc golfbaan in het Steenbergerpark geopend door Henri Offerein en wethouder Jan Steenbergen door een doek van het parcoursbord af te halen. Bij de openingshandeling hoorde natuurlijk ook het werpen met een frisbee. Van heinde en verre kwamen disc- golfers naar Hoogeveen om de nieuwe baan te beproeven. “een leuke baan” volgens één ven de deelnemers.

Het is de bedoeling om het parcours met 15 holes frisbeeënd af te leggen. Een hole is gehaald wanneer de disc in de basket terecht komt. Dan mag je verder naar de volgende hole. Maar komt de disc in de buurt van een hole dan mag men vanaf dat punt verder spelen, wat soms hachelijke situaties met zich mee bracht door de vele hindernissen in het park. Het is de bedoeling om dan in zo weinig mogelijke beurten de disk in de basket te krijgen.

Initiatiefnemer Henri Offerein zag de frisbeesport in Winterberg en liet het niet los en bedacht een plan voor Hoogeveen. Wethouder Jan Steenbergen was gelijk enthousiast. Offerein werkte het plan verder uit en ging om de tafel zitten met onder meer de Smederijen, Wijkbeheer, Stichting Steenbergerpark Leeft en Disc Golf Noord Nederland. De 15 holes zijn gesponsord door de Hoogeveense bedrijven. Een ieder nam een hole of basket voor zijn rekening

Het is een gezonde sport met veel beweging.

Geef een reactie