Hoogeveen – De voormalige houtloods op het terrein van Robaard & De Jonge gaat naar de Stichting Concours Hippique De Wolden.houten-loots-RenJ

Nieuwe bestemming
In april deden Vadémo Vastgoed en de gemeente een oproep om te komen met ideeën en suggesties voor de toekomst van deze verborgen parel in het centrum van Hoogeveen.
Henk van der Molen van Vadémo Vastgoed: ‘Er zijn veel reacties binnengekomen. Mensen gaven bijvoorbeeld aan de loods geschikt te vinden voor het realiseren van een overdekte markt of een restaurant. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen begaan zijn met de historie van Hoogeveen. Uiteindelijk hebben we wensen en dromen en financiën tegen elkaar af moeten wegen. Met als uitkomst dat CH De Wolden de loods op hun terrein een derde leven gaat geven.

VIP-gebouw in plaats van VIP-tent
Christiaan Hendriksen, voorzitter van CH de Wolden: ‘Wij organiseren jaarlijks een groot Internationaal Concours Hippique. Elk jaar worden daarvoor een aantal tenten opgebouwd, waaronder een VIP-tent voor sponsoren en gasten. Binnen het bestuur was er al langer de wens om op termijn een vast VIP-gebouw te plaatsen. Nu er een kans was om deze historische houtloods hiervoor te gebruiken hebben we de plannen naar voren gehaald. We hopen dit unieke historische gebouw in 2016, tijdens de twaalfde editie van CH De Wolden, in gebruik te kunnen nemen.’

Woningbouw op huidige locatie houtloods
Direct na de bouwvakvakantie wordt gestart met demontage van de loods. ‘Hiermee krijgt de waardevolle loods een nieuwe toekomst en is ook de weg vrij om het terrein aan de Wethouder Robaardstraat in te richten en daar volgens plan woningbouw te realiseren. Ook op deze locatie is het straks mogelijk om te wonen middenin het centrum van Hoogeveen, met alle voorzieningen in de buurt,’ aldus wethouder Anno Wietze Hiemstra.

Door Henk Boer

Geef een reactie