De Speel-O-Theek Hoogeveen heeft vanaf 1 februari 2015 een nieuwe voorzitter. Frans Noorman (70)maakt na ruim 6 jaar plaats voor zijn opvolger Harry Baalman (53).

De Speel-O-Theek heeft in 2009 een doorstart gemaakt in samenwerking met de Noorderbrug. Deze organisatie is gespecialiseerd in de opvang en begeleiding van mensen met een niet-aangeboren-hersenletsel. In het gebouw de Venne is een ruimte ingericht, waar de Speel-O-Theek haar activiteiten kan uitvoeren: Uitlenen van speelgoed aan kinderen en volwassenen met en zonder handicap. Naast een 20-tal vrijwilligers zijn ook een aantal cliënten van de Noorderbrug behulpzaam bij diverse voorkomende werkzaamheden. Deze unieke samenwerking was voor Frans Noorman mede aanleiding om als voorzitter de Speel-O-Theek verder uit te bouwen tot een stabiele en bekende maatschappelijke organisatie in de regio Hoogeveen. Zijn enthousiasme en inzet (ondersteund door een actief bestuur) heeft er voor gezorgd dat de Speel-O-Theek een bloeiende en groeiende organisatie is geworden. Naast de uitleen aan particulieren zijn er ook samenwerkingen ontstaan met diverse scholen, kinderdagverblijven en instellingen voor zorg en gehandicapten.

In de afgelopen maanden is de nieuwe voorzitter Harry Baalman uitgebreid ingewerkt en heeft hij zich in korte termijn verdiept in de activiteiten van de Speel-O-Theek. Voor diverse kleine problemen heeft hij al met succes een goede oplossing weten te vinden. De komende maand zal Harry Baalman door de aftredende voorzitter worden geïntroduceerd bij alle persoonlijke contacten van de Speel-O-Theek.

Harry Baalman heeft een ruime bestuurlijke ervaring opgedaan bij diverse organisaties en is van plan om het beleid van de afgelopen jaren met veel inzet en enthousiasme te continueren. Hij wordt daarbij niet alleen gesteund door een actief PR-beleid maar ook door alle bestuursleden en vrijwilligers van de Speel-O-Theek. Hij roept daarom alle inwoners van de regio Hoogeveen op om eens op de website te kijken (www.speelotheekhoogeveen.nl) naar de mogelijkheden om abonnee of vrijwilliger te worden.  

Door Henk Boer

Geef een reactie