HOOGEVEEN – De traditionele nieuwjaar duik bij strand Nijstad ging in verband met de coronamaatregelen niet door, maar dat weerhield de Hoogeveense Debby Hepping en haar familie en ook wat vrienden er niet van om nieuwjaarsdag om klokslag 12.00 uur alsnog de plas in te duiken. „Het was eigenlijk wel verkwikkend. Een leuke start van het nieuwe jaar.”

Tijdens de kerstdagen werd het in de groep gegooid: gaan we zelf nog een nieuwjaar duik houden? Debby, die niet zoals diverse familieleden elk jaar op 1 januari het water in plonst, reageerde op dat moment enthousiast en kon er daardoor niet meer onderuit. ,,Ik had een grote mond met kerst, dus ik moest wel”, zegt ze met een lach. ,,Toen ik vanmorgen wakker werd, dacht ik wel: ai. Maar eenmaal daar ren je erin en doe je het gewoon.”

Het water bleek weliswaar heel koud, maar er weer uit was de buitentemperatuur aangenaam, waardoor het volgens Debby reuze meeviel. ,,Het was eigenlijk wel verfrissend. En het was gewoon heel gezellig.” Na afloop namen ze allen een shotje om weer warm te worden, waarbij uiteraard werd geproost op het nieuwe jaar. ,,Zo konden we een leuke familietraditie toch voortzetten.” Of dit voor haarzelf ook voor herhaling vatbaar is? ,,Ik denk dat ik er volgend jaar opnieuw aan zal moeten geloven.”

BRON: hoogeveensecourant

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: