Hoogeveen – Fotograaf Kim Stellingwerf die dit jaar de ambassadeur van de Voedselbank actie van RTV Drenthe is. Houdt op zaterdag 9 december vanaf 14.00 uur het eerste NK Stokpaardenrace in het centrum van Hoogeveen. Ze wordt hier in onder steunt door haar vriendin Fenneke Tjootink.

Het idee
De twee vriendinnen wilden op een zo’n originele mogelijke manier geld inzamelen voor de voedselbank. De dames hadden samen met een aantal ondernemers dit idee opgezet. Er doen zo’n 50 ruiters mee. Er word een waar parcours van 170 meter met hindernissen  uitgezet op de cascade van Hoogeveen.

De inschrijving
Bedrijven kunnen zich inschrijven via info@kimstellingwerffotografie.nl. Meedoen kost 250 euro. Dit bedrag gaat volledig naar het goede doel (na afloop worden de stokpaardje geveild voor het goede doel) .

Wel is het zaak om snel te reageren, mochten bedrijven mee willen doen. Er is wel een limiet. Er hebben zich inmiddels al een aantal ondernemers, scholen, bedrijventeams en verenigingen opgegeven. Er wordt gekeken om een prominententeam met bekende Nederlanders bij elkaar te krijgen.

Rijden op een stokpaard in Finland populair
In Finland is het razend populair om te rijden met een stokpaard. De sport kreeg de naam hobbyhorsing en al meer dan 10.000 mensen zouden het beoefenen.

Een kinderdroom van veel meisjes is om ooit een eigen pony te hebben. Maar in realiteit is dat geen sinecure. Het onderhouden van een paard is duur en rijden in galop zorgt gegarandeerd voor een pijnlijk zitvlak.

In Finland hebben ze daar een bijzonder inventieve oplossing op gevonden. Daar lanceerden ze de sport ‘hobbyhorsing’, waarbij je met een stokpaard tussen je benen doet alsof je met een echt paard rijdt. Maar liefst 10.000 Finnen, vooral meisjes, zouden de sport beoefenen. Hobbyhorsing is nog niet officieel erkend als sport, maar er worden wel al dressuur- en springwedstrijden georganiseerd.

 

 

 

Foto’s en filmpjes: Facebook

Door Henk Boer

Geef een reactie