HOOGEVEEN – Vandaag geven Unigarant en de Gemeente Hoogeveen een symbolische aftrap voor een groenere toekomst. Guido Evertz en Jan Tichelaar van Unigarant, samen met wethouder Mark Tuit, geven het startsein voor het vergroenen van het buitenterrein van Unigarant. Dit sluit aan bij het landelijke initiatief NK Tegelwippen, waar Hoogeveners worden aangemoedigd om tegels te vervangen door groen.

Stap naar een klimaatbestendige toekomst
Unigarant neemt het voortouw in Hoogeveen door haar buitenterrein te vergroenen. Zij doen dit om haar werknemers en gasten een prettige werkomgeving te bieden en duurzaamheidsdoelen te behalen. Dit draagt niet alleen bij aan meer groen, maar ook aan het hogere doel van het NK Tegelwippen: een klimaatbestendige omgeving creëren die gastvrij is voor insecten en dieren, en verkoeling biedt op warme dagen.

NK Tegelwippen: Doe mee!
Ook jij als inwoner of ondernemer kunt deelnemen aan het NK Tegelwippen! Door je tegels te vervangen door groen draag je bij aan een duurzamere omgeving én ontvang je een beloning. Meld je verwijderde tegels aan op de website van NK Tegelwippen en ontvang een tegoedbon ter waarde van €15,- voor een lokaal tuincentrum. Bovendien is er gemeentelijke subsidie beschikbaar voor het vergroenen van je tuin via subsidieaanvragen.nl/hoogeveen

Gemeente Hoogeveen: Op weg naar meer groen
Sinds vorig jaar heeft Hoogeveen meegedaan met het NK Tegelwippen. Met maar liefst 6.000 gewipte tegels in ons eerste jaar, staan we op plek 25 van middelgrote gemeenten. We gaan nog meer doen om onze omgeving groener te maken, zoals het introduceren van een speciale taxi om tegels op te halen. Dit gebeurt later dit jaar.

Word deel van de beweging
Unigarant en de Gemeente Hoogeveen nodigen alle inwoners en bedrijven uit om deel te nemen aan deze groene revolutie. Laten we samenwerken aan een groenere, gezondere toekomst voor Hoogeveen en haar inwoners.

Voor meer informatie over het NK Tegelwippen en hoe je kunt deelnemen, bezoek www.nk-tegelwippen.nl.

Tekst Gemeente Hoogeveen.
Foto: Geriit Boer

Door Henk Boer

Geef een reactie