HOOGEVEEN – Ook gisteren op de tweede dag van de NL-Doet dagen werd er weer actief geklust, de vele enthousiaste vrijwilligers die met hun inzet, er weer voor zorgden dat ook de NL-doet dagen 2021 geslaagd zijn. In de gemeente Hoogeveen werden er op zo’n 30 locaties door de vrijwilligers meegedaan.

Tekst gaat verder onder foto

Als het nou het verven van hun clubgebouw was. Het onkruid weg schoffelen of het grasmaaien bij je buren waar de gezondheid te wensen overlaat om het zelf nog te kunnen doen. Als al was het nou een grootte, of kleine klus was de jeugd deed net zo hard mee. De meeste jeugd reageren heel spontaan en positief en zegt; ‘Als we het zelf op knappen, zijn we er ook zuiniger op, en durfden we er ook een andere op aan te spreken. Je krijgt ook een stuk meer waarde aan wat je zelf hebt gerepareerd aldus een van de jongeren.

Tekst gaat verder onder foto

Zo werd er onder ander in het Steenbergerpark de crossbaan onderhanden genomen met schoffel en hark gingen ze de baan tegemoet. Ook de jeugd stak hier weer de handen uit de mouwen. Van het onkruid wieden, tot het schoonvegen van de baan zelf en de tegels die verzakt waren her straten. Ook hier werd er goed voor de inwendige mens gezorgd.

In het wijkcentrum de Magneet, in de woonwijk krakeel. Werd er een kleine interne verbouwing gerealiseerd. Er werd een wand geplaatst daar na, geïsoleerd en de elektra werd aangelegd. En tot slot nog geplamuurd en afgeschilderd. Om zo meer bergruimte te krijgen.  En dit alles werd gerealiseerd door de mensen uit het AZC Hoogeveen. Wat ook nog eens betekend dat het ook nog eens goed is voor de integratie van deze mensen die een andere culturele achtergrond hebben.

In de zaal genaamd “De zon” werd er een beamer en een elektrisch scherm met geluidsboxen opgehangen. In de keuken werden enkele klussen geklaard met het doel om deze efficiënter in te richten. Om 13.00 uur waren de meeste klussen geklaard, kortom: Het was het weer een geslaagde NL-Doet-dag.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: