HOOGEVEEN – De arbeidsmarktproblematiek. (Met als gevolg te weinig instroom van nieuwe medewerkers) .Is in ons deel van het land nu ook volop aan de orde. De NNCZ heeft besloten om versneld datgene wat nog wel steeds lukt nu volop te gaan benutten.

Roeli Mossel, bestuurder NNCZ: “De afgelopen tijd bleek bij onze. Halfjaarlijkse werving van leerlingen dat er nog voldoende belangstelling is voor een leer-werktraject bij ons. We zijn op 15 december jl. gestart met de werving voor 70 leerlingen voor de opleidingen helpende, verzorgende en verpleegkundige. Deze leerlingen worden in eerste instantie boven de formatie aangesteld. Hiervoor zetten wij eerder opgebouwde financiële reserves in. Een volwaardig inkomen hebben en tegelijkertijd leren, spreekt steeds meer mensen aan. Inmiddels zijn er al 90 reacties binnen. Dit is exclusief het aantal mensen dat nog via het UWV en de gemeenten aangeboden wordt.”

Groei van een dergelijk groot aantal leerlingen vraagt uiteraard ook een evenredige uitbreiding van het aantal begeleidingsuren. Mossel: “Tegelijkertijd starten wij dan ook met de werving van extra werkbegeleiders en praktijkexperts die de leerlingen gaan begeleiden. Ook hiervoor is al veel belangstelling. We verwachten met deze keuze beter voorbereid te zijn op groei van hulpvragen van ouderen en chronisch zieken.”

De vacatures zijn te vinden op www.nncz.nl
De NNCZ onderzoekt op dit moment ook of er mogelijkheden zijn om jonge (lerende). Medewerkers te faciliteren bij het vinden van (tijdelijke) huisvesting. Mossel: “Inmiddels zijn we er in geslaagd huisvesting te vinden voor 21 medewerkers. Op een mooie plek in de stad Groningen. We onderzoeken nog soortgelijke mogelijkheden in Hoogeveen.”

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: