Hoogeveen – Zaterdag 12 december zal Theater te Water in Het Podium aan de Schutstraat 43 haar allerlaatste wintervoorstelling spelen. De succesvolle groep stop na 35 jaar.

Huisgemaakt. Angela Prins
Huisgemaakt. Angela Prins

Als laatste voorstelling speelt de groep ‘De Laatste Bus”, een voorstelling over een dorp, over dorpsbewoners, over de mogelijke komst van asielzoekers. Op het moment dat het script klaar was en de productie half september met de eerste lezing startte, bleek de actualiteit qua asielzoekersproblematiek het stuk in te halen.

Waarover gaat de voorstelling?
Een verlaten bushalte, liefdesperikelen, trammelant in het dorp en misschien wel asiel zoekers.
Als juf Winnie haar vriendje afzet bij een bushalte stapelen de vragen zich op. Waarom doet ze dat? Er rijdt immers geen bus. Houdt ze niet meer van hem? Wat is dat eigenlijk voor jongen en wat wil hij toch? En hoe zit het met die asielzoekers?
Boer Koekamp ziet zijn kans schoon, maar zijn vrouw steekt er een stokje voor. Petra probeert een breuk te lijmen, maar wordt er zelf heel verdrietig van. Dorpsbelangen aarzelt en raakt het spoor volledig bijster. En de zwerver moet zijn bushokje opgeven en heeft geen dak meer boven zijn hoofd.
Het komt allemaal uit ‘De Laatste Bus’ van Theater te Water. En na een happy end verdwijnt alles weer in de laatste bus van Theater te Water.

Just Vink, artistiek leider van Theater te Water schreef en regisseerde met ‘De laatste bus’ zijn 61ste productie. Betrokken vormgevers : Aafje Horst kostuums, Louise Caspers decor, Reinout Douma compositie liedjes, Andre Pronk lichtontwerp, Martine Fichot /Tiny Meeuwsen grime, Jeannette Ensing affiche.
De spelers komen voor een groot deel van het Noorderpoort College, afdeling KTM.

Activiteit; De Laatste Bus door Theater te Water
Locatie: Het Podium Hoogeveen
Datum zaterdag 12 december 2015
Entree voorverkoop 12,50 entree aan de deur 15,00
Info: www.hetpodium.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie