Hoogeveen – Aanstaande zaterdagmiddag wordt voor Punt H in de Hoofdstraat van Hoogeveen de 3e Wintertijd Challenge (WTC) gehouden onder het motto “Gezonde spieren voor zieke spieren”.

foto-werkgroep

“De opbrengst komt volledig ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren,” aldus Johan Massier, voorzitter van de Stichting WTC Hoogeveen. “Met de opbrengst wordt niet alleen wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten gefinancierd, maar ook bijgedragen aan de ontwikkeling van hulpmiddelen die het leven van met name spierzieke kinderen draaglijker maken.”

De Wintertijd Challenge die in Hoogeveen wordt gehouden is een van de meer dan 100 Challenges die in Nederland worden georganiseerd op 29/30 oktober. “Veel Challenges worden ’s nachts van 2 tot 3 uur georganiseerd wanneer de klok een uur terug gezet wordt,” aldus Myrthe Strijker die ook al vanaf het uur bij de organisatie betrokken is. “Wij kiezen ervoor om op zaterdagmiddag te sporten. Op deze manier kunnen ook jonge kinderen meedoen.”

Het blijkt te werken. Wie op de website www.hoogeveen.wintertijdchallenge.nl kijkt, ziet dat er door meer dan 60 deelnemers acties gevoerd worden. Er zijn ook al een kleine 300 donaties binnen. Adis Nazareet met zijn team verantwoordelijk voor de website en de PR via met name de social media: “Fantastisch hoor, om te zien met hoeveel enthousiasme kinderen in de weer zijn om geld in te zamelen. Een groot aantal heeft het streefbedrag al ver overtroffen!”

Er kan nog ingeschreven worden op de verschillende Challenges. “Je kunt nog deelnemen aan de hoofdactie Every Body Dance Now, de spinning marathon, het Boarding Straatvoetbal Toernooi en de Midnight Bootcamp,” aldus Angelique Sabandar die alle sportactiviteiten coördineert. “De Midnight Bootcamp werd nog toegevoegd voor de diehards en wordt zaterdagnacht 29 oktober van 23.00 tot 00.01 uur in de Weide gehouden.” Voor meer informatie hierover verwijst de organisatie naar de website (zie boven).

“Het belooft met name zaterdagmiddag een mooie happening te worden in de Hoofdstraat voor Punt H (bij de Tamboer),” aldus Johan Massier. ’s Ochtends vroeg begint mede-organisator Anne van der Helm al met het inregelen van het geluid e.d. “Om 10 uur begint het programma met DJ’s van Radio Hoogeveen en sportieve demonstraties van TopFit Hoogeveen. Om 13.00 uur begint dan het Boarding Voetbal Toernooi en de spinning marathon.

“Om klokslag 16.00 uur geeft wethouder Jan Steenbergen het startschot. Hij maakte ook zelf een actiepagina op de website aan en roept op hem te sponsoren. “Prachtig dat Jan actief meedoet en zo de actie niet alleen sportief maar ook financieel ondersteunt. Ik zou zeggen: steun hem door een bijdrage over te maken op zijn actiepagina ‘Op Fietse in Hoogeveen.’ Ik heb de wethouder een goede fles wijn beloofd wanneer hij meer geld bij elkaar haalt dan ik,” grapt Johan Massier.

Radio Hoogeveen doet live verslag van de activiteiten. “Wij doen dit al vanaf de eerste aflevering, drie jaar geleden bij HZVV,” vertelt Anton Dijkstra. “Radio Hoogeveen bestaat dit 25 jaar en is van en voor Hoogeveners. We staan midden in de samenleving en ondersteunen deze actie van harte. En wij doen er dan ook alles aan om de actie onder de aandacht te brengen van de inwoners.”

“De komende dagen zetten we met elkaar de eindsprint in om alles tiptop voor elkaar te hebben” aldus Myrthe Strijker. “Dankzij de medewerking van vele Hoogeveense sponsoren gaat dat ook lukken. En dan wordt het KNALLEN!”

Door Henk Boer

Geef een reactie