HOOGEVEEN – De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig en heeft ook een grote impact op cliënten die mogelijk nog herinneringen hebben aan eerder meegemaakte oorlogssituaties of dit overgedragen hebben gekregen van familieleden. Veel mensen hebben het gevoel iets te willen doen en daarom organiseren wij middels een gezamenlijke actie in ieder werkgebied activiteiten met o.a. verkoop van door cliënten gemaakte spullen op zaterdag 2 april van 10.30 – 16.00 uur.

Roeli Mossel, bestuurder NNCZ: “Als NNCZ vinden we het van belang om steeds naar voren te brengen dat mensen met een zorgvraag meer zijn dan hun zorgvraag en nog een bijdrage kunnen leveren en kunnen participeren in de maatschappij. Hiermee vergroot je immers het gevoel van eigen waarde. Dit gedachtegoed verdient altijd nog veel aandacht. Middels een gezamenlijke actie in ieder werkgebied, op 1 dag, verwachten we iets te kunnen doen voor Oekraïne en tegelijkertijd weer voor het voetlicht te brengen wat mensen met een zorgvraag kunnen bijdragen in de maatschappij. Hopelijk geeft dit cliënten een goed gevoel en ook intern een gevoel van verbinding en positiviteit. Want ook veel medewerkers en vrijwilligers helpen mee op deze dag.”

Onder de noemer ‘NNCZ voor Oekraïne’ organiseert de NNCZ op zaterdag 2 april tussen 10.30 en 16.00 uur activiteiten in al haar werkgebieden met o.a. verkoop van door cliënten gemaakte spullen: bij alle woonzorgcentra in Hoogeveen, Hollandscheveld. Tevens staat er in ieder werkgebied een box waarin geld gedoneerd kan worden. De opbrengst van deze dag gaat uiteraard naar Giro555. Roeli Mossel: “We proberen er ondanks het trieste nieuws een mooie, gezellige dag van te maken met muziek en diverse lekkernijen.”

Locaties in Hoogeveen:

  • Jannes van der Sleedenhuis Hoogeveen Wolfsbos (Valkenlaan 5, 7905 AA Hoogeveen)
  • Krakeel (Grote Beer 12, 7904 LW Hoogeveen)
  • De Vecht (Vecht 3, 7908 HV Hoogeveen)
  • De Kaap (Het Haagje 85, 7902 LD Hoogeveen)
  • Woonzorgcentrum Beatrix (Riegshoogtendijk 59, 7913 TZ Hollandscheveld)

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: