Welzijnswerk

Noordelijke dag van het Jongerenwerk 2018

Zuidwolde – Op 25 januari 2018 organiseren vier Drentse Welzijnsorganisaties (4D’s) De Noordelijke Dag van het Jongerenwerk met als thema ‘Jongerenwerk op het platteland’. Het programma vindt plaats vanaf 12:30 en duurt tot 17:00 uur in Ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

Een sterker en vitaler jongerenwerk in Noord-Nederland De Noordelijke Dag van het Jongerenwerk wordt voor de vierde keer in deze vorm georganiseerd en is een evenement voor en door jongerenwerkers uit Noord-Nederland. Het evenement is een gezamenlijk initiatief met als doel een sterkere en vitalere positie van het jongerenwerk in Noord-Nederland.

Jongerenwerkers uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel komen samen om te analyseren, zich te verdiepen, inspiratie op te doen en de discussie aan te gaan over het werken met jongeren, nu en in de toekomst.

Preventie en proactief De vele veranderingen in de zorg en welzijnssector vragen om nieuwe inzichten en inspiratie om de vele uitdagingen aan te gaan die jongerenwerkers tegenkomen. Preventie en proactief werken is belangrijker geworden dan ooit en daarin speelt het jongerenwerk een grote rol. Hoe kunnen we preventie of proactief werken efficiënter maken om minder jongeren in de hulpverlening te laten geraken? Het delen van kennis is daarin erg belangrijk om de kwaliteit in Noord-Nederland te behouden.

Programma Het programma bestaat uit een plenair en interactief gedeelte over actuele ontwikkelingen in en rondom het jongerenwerk. Engbert Beuker werkt als ‘aansteker’ en is de 25e de dagvoorzitter. Diverse interessante sprekers uit het werkveld bieden workshops aan rondom de volgende thema’s: kansen voor het jongerenwerk op het platteland, alcoholmisbruik, rookvrije generatie, schuldenvrije toekomst en radicalisering. Deelnemers kunnen zich tussen de workshops door nog even lekker uitleven tijdens het ‘Speelkwartier’.

Aanmelden Jongerenwerkers kunnen zich aanmelden vóór 19 december via www.welzijndewolden.nl. De kosten zijn €60, – per persoon. De organisatie ligt in handen van Welzijn De Wolden, Welzijnswerk Midden-Drenthe, Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

De Noordelijke dag van het Jongerenwerk is te volgen op Twitter en Facebook.