Noordscheschut – Voor de derde maal deze Protos-jaargang barstte sporthal de Zwembadweg uit haar voegen. De vele enthousiaste supportersscharen maakten er een levendige voetbalavond van. Rolderboys werd met vier overwinningen de winnaar van de avond en plaatste zich rechtstreeks voor de finale. Noordscheschut profiteerde optimaal van de misstap van Germanicus tegen Emmen, en mag zich op basis van een beter doelsaldo op gaan maken voor de tussenronde.                                                                   Voetbalvereniging-NoordscheschutGermancus – Noordscheschut
Een leuke eerste affiche, de eerste wedstrijd van Noordscheschut op de deze halve finaleavond. Opponent Germanicus, met oud-trainer Eric Prins aan het roer, was de eerste te nemen horde van deze avond. Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd, er werden links en rechts wat speldenprikken uitgedeeld, maar tot echte grote kansen kwam men niet. Toch kwam Germanicus op een 1 – 0 voorsprong. Na een goede solo over de linkerflank werd de bal snoeihard in het dak van de goal geranseld. Na deze tegentreffer trok Noordscheschut ten aanval, op jacht naar de gelijkmaker. Een inzet van Jos Kroezen werd door de keeper van Germanicus gepakt en ook een vrije bal Melvin Mol vond niet het gewenste resultaat. Enkele ogenblikken later legde Mol opnieuw aan van afstand, ditmaal had de sluitpost van Germanicus het nakijken, 1 – 1. Gezien het wedstrijdverloop niet onverdiend te noemen, beide teams kwamen moeizaam in hun spel. In de slotfase golfde het spel op en neer, waarbij beide teams dichtbij de winnende treffer waren. Deze viel alsnog, na een afgeblokt schot vervolgde het leer zijn weg door de lucht, over een kansloze Wiebe Zinger. Deze 2 -1 bleek de beslissende treffer, een matige start, de meest gelukkige van de twee teams had gewonnen. 

Emmen – Noordscheschut
Na de eerste nederlaag moest de tweede wedstrijd tegen zondag eersteklasser Emmen gewonnen worden, om toch nog enigszins een rol van betekenis te kunnen gaan spelen deze avond. De boodschap was duidelijk en Noordscheschut trok vanaf het eerste fluitsignaal vol ten strijde richting het vijandige doel. Waar de eerste kansen nog niet werden verzilverd, was het Danny Kiekebelt die met een bekeken bal de 0 – 1 voor zijn rekening nam. Noordscheschut bleef de boventoon voeren, maar vond meermaals de keeper of de paal op zijn weg. Emmen kwam er bij vlagen razendsnel uit, waarbij Mol Zinger zelfs moest assisteren en een inzet van de lijn haalde. Aan de andere zijde was het Kiekebelt die na goed doorzetten de 0 – 2 aantekende. De wedstrijd was beslist. Dat Emmen in de laatste minuut nog de 2 – 1 produceerde kon een overwinning voor de blauwwitten niet meer in de weg staan, al kwam dit het misschien toch nog wel van belang zijnde doelsaldo niet ten goede.

Noordscheschut – Rolderboys
De derde wedstrijd op de avond leek het sleutelduel van de avond te gaan worden. Als Noordscheschut won van zondag eersteklasser Rolderboys dan lag de eerste plaats nog in het verschiet. Rolderboys had na de overwinning op Germanicus genoeg aan een punt voor een plaats in de finale. De wedstrijd ging zowel binnen als buiten de lijnen enthousiast van start. Noordscheschut opgezweept door de weer in grote getale aanwezige blauwwitte supportersschare en ook de in iets mindere mate aanwezige aanhang uit Rolde liet zich niet onbetuigd. Het eerste wapenfeit was een schot van Mol op de paal. In een razendsnel tempo golfde het spel op en neer. Na een overtreding mocht Mol aanleggen voor een vrije bal, vanuit de klutssituatie bracht Kroezen enigszins fortuinlijk de 1 – 0 op het scorebord. Rolderboys liet het hier niet bij zitten en kwam enkele minuten later alweer langszij. Noordscheschut raakte hier niet van onder de indruk, want het was Nick Koster die met een effectieve punter de 2 – 1 binnenschoot. Hierna vielen er aan beide kanten mogelijkheden te noteren, waarbij Kiekebelt met een schot op de lat het dichtst bij een treffer was. Juist op het moment dat Nick Koster met een bloedende hoofdwond naar de zijlijn moest om zich te laten verzorgen, maakte Rolderboys met een van richting veranderd schot gelijk. Noordscheschut moest nu alles op alles zetten en proberen alsnog de winnende treffer te forceren. Deze treffer viel echter aan de andere zijde, Zinger was volstrekt kansloos bij een vrije bal die als een granaat onderkant lat tegen de touwen sloeg. De tweede nederlaag van de avond een feit en alleen een wonder kon Noordscheschut nog een vervolg bieden aan een vervolg van deze Protos-jaargang.

Noordscheschut – Zwartemeer
En het wonder voltrok zich. Germanicus vergaloppeerde zich en verloor met 1 – 0 van Emmen, beide teams 6 punten met een doelsaldo van +1. Noordscheschut wist zodoende voor de wedstrijd tegen Zwartemeer dat het met een marge van twee treffers een ticket voor de tussenronde zou bemachtigen. Nog één keer ging alles en iedereen die Noordscheschut een warm hart toe droeg achter de blauwwitte Protos-equipe staan. In de openingsfase kwam er een kleine kink in de kabel, toen Zwartemeer vanuit een counter de 0 – 1 aantekende. Noordscheschut ging echter niet bij de pakken neer zitten en kwam na een goede voorbereidende actie van Kiekebelt via Ger Brakel op gelijke hoogte. De kansen voor de Schutters regen zich aaneen en het was Mol die met een vrije bal de score verdubbelde. Het baltempo bleef hoog en Zwartemeer liet zich gewillig van het kastje naar de muur tikken. Het was wachten op de derde treffer, om tot die o zo belangrijke marge van twee doelpunten te komen. De 3 – 1 volgde spoedig, Mol was het eindstation na een vlot lopende aanval. Ook na deze treffer bleef Noordscheschut aandringen, uitvallen van Zwartemeer bleken een zeldzaamheid. Nadat Koster Zwartemeer de definitieve genadeslag toebracht was het voor alle meegereisde Schutters duidelijk dat, na een miraculeuze ontsnapping, alsnog de tussenronde was behaald.

<

p style=”text-align: justify;”>Tussenronde
De voltallige spelersgroep plus begeleiding werd na afloop warm onthaald en luidkeels toegezongen. Hierna volgde een oorverdovende staande ovatie, voor de toppers die het Protos-avontuur nog weer met een avond hadden verlengd. Na wederom een subliem uitgevoerde koprol van sluitpost Zinger werden de andere opponenten van de tussenronde bekend. Het belooft een loodzware avond te gaan worden woensdagavond in de sporthal te Angelslo, met MSC, Hoogeveen (zondag), Dalen en Beilen als tegenstanders. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, dat hebben we ook vanavond kunnen aanschouwen. Met de huidige instelling, enthousiasme en een beetje geluk zou er maar zo eens een finaleplaats in kunnen zitten. Ook de zaalvoetbalbal is rond..

Door Henk Boer

Geef een reactie