Het was een wervelende finale van het schoolproject: Stijldansen op basisscholen. Het publiek in De Tamboer kreeg in anderhalf uur tijd verschillende prachtige shows te zien van de talentvolle jeugd van Hoogeveen en omstreken.

OBS Apollo Schoolkampioen Naast het spannende schoolkampioenschap, waar meer dan 50 kinderen dansparen hun uiterste best deden om de grote wisselbeker van De Dansschool Schadenberg in de wacht te slepen.

Het was nog nooit zo spannend en de jury Marcus van Teijlingen en Monica Stratingh hadden het zwaar. Uiteindelijk won OBS Apollo de wisselbeker voor hun school. Individueel stonden Sean en Jeslin van de Apollo op het podium (3de plek) Finn en Lynn van de Hoeksteen op de 2de plek en waren Tymen en Denise het beste individuele danspaar zij komen van De Palm. Harm Jan Schadenberg sprak na afloop van een zeer geslaagde middag waar kinderen achter de coulissen elkaar hielpen, veel plezier hadden, en elkaar troosten daar waar dat nodig was.

De opzet van ons project, zo sprak Schadenberg, is de jeugd te leren beter samen te werken en respect te hebben voor elkaar. Ook van de leerkrachten horen wij dat het pestgedrag in de klas duidelijk vermindert. Dat is waar we het voor doen, aldus Schadenberg

Dankzij de vele vrijwilligers (40 personen) van De Dansschool Schadenberg hebben wij dit project voor het 5de achtereenvolgende jaar kunnen neerzetten. Wij gaan zeker ons best doen om ook het komende jaar deze organisatie weer op ons te nemen.

Door Henk Boer

Geef een reactie