Elim – Lezen en voorlezen is belangrijk voor iedereen, maar in het bijzonder voor kinderen. Vandaag was de start van de Kinderboekenweek en op OBS Vogelvlucht in Elim werden de kinderen voorgelezen door de algemeen directeur van Bijeen Zweers Wijnholds.OBSVogelvlucht (2)

En omdat er steeds weer nieuwe prachtige boeken verschijnen werd de boekencollectie van de school vandaag uitgebreid met maar liefst 35 boeken. Samen met de honderden boeken die de school al heeft vormen ze een uitgebreide collectie die in alle groepen een plek heeft gevonden in de leeshoeken. Vanuit het project Kunst van Lezen , in samenwerking met de bibliotheek in Hoogeveen, heeft de school veel geïnvesteerd in klassenbibliotheken, zowel de boeken als de inrichting. Daardoor zijn de boeken in elk lokaal te zien en direct te gebruiken. “Altijd boeken bij de hand” is daarbij het motto. Centraal in de school staat een kast vol informatieve boeken, die voor de hele school beschikbaar zijn.

Deze werkwijze bevalt de school zo goed dat zij deze voortzetten en verder uitbreiden. Vandaag werd daar een officieel tintje aan gegeven door een herkenbaar bord in elke leeshoek/bibliotheek te geven en als cadeautje daarbij dus nieuwe boeken voor elke groep. Vanaf nu heten de hoeken in en bij de lokalen dan ook de “klasse(n)bieb”, gesymboliseerd door de, voor de school bekende, vogel, nu met een boek. En nu maar lezen en voorlezen!

Door Henk Boer

Geef een reactie