Foto: gemeente Hoogeveen

Hoogeveen – Voor veel automobilisten schrikt een parkeergarage nog altijd af. Krap, donker en een onbekende routering zijn veelgehoorde redenen. Om daar verandering in te brengen hebben de gemeente Hoogeveen en rijschoolhouder Gert-Jan Kreeft een actie op touw gezet waarbij (toekomstige) automobilisten uitgebreid kunnen oefenen in de nieuwe, moderne parkeergarage De Kaap in Hoogeveen.

Foto: gemeente Hoogeveen

Om dat mogelijk te maken krijgen rijschoolhouders via speciale waard kaarten toegang tot de parkeergarage in de Hoogeveense binnenstad.

Lastig
Volgens rijschoolhouder Kreeft vinden sommige automobilisten het parkeren in een parkeerkelder lastig. ,,Je moet goed letten op de aanwijzingen en borden in de garage en ook het parkeren zelf vraagt aandacht’’, weet hij. Wethouder Jan Steenbergen hoopt het oefenen in de royale parkeergarage De Kaap (jonge) automobilisten beweegt de heilige koe er vaker te stallen.

Hoogeveen is populair bij rijschoolhouders, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Ruim veertig rijschoolhouders laten kandidaten er hun examen doen.

Bron: DVHN

Door Henk Boer

Geef een reactie