Hoogeveen – De gloednieuwe atletiekbaan in Hoogeveen is  nog steeds niet af. De officiële opening is met een half jaar uitgesteld dit tot ergernis van de atletiekclub HAC’63.

De gemeente stak een slordige 1,2 miljoen euro in de nieuwe atletiekbaan  in het Bentinckspark.  De atletiekbaan is bedoeld voor de 450 leden van HAC’63 en kan ook gebruikt worden door de nieuwe Roelof van Echtencollege. Althans dit was de bedoeling.

De nieuwe baan is van hoge kwaliteit, hij telt acht lanen en is voorzien van een kunststof toplaag die snelle rondetijden mogelijk maakt.

Half oktober zou aannemer Arcadis deze toplaag gereed maken. Een aantal regendagen gooide echte roet in het eten. Wethouder Gert Vos was gevraagd de atletiekbaan op zaterdag 25 oktober in gebruik te nemen maar dit kon door de weersomstandigheden geen doorgang vinden. De nieuwe baan is nog steeds niet helemaal klaar.

De officiële opening is verschoven tot 11 april 2015, bijna een half jaar later  dan de bedoeling was. Ook ontbreken de lijnen die op de toplaag horen te zitten voor een hordenloop en ook de waterbak die gebruikt wordt voor een steeplechase moeten nog aangebracht worden.
Dit zal na de winter moeten gebeuren, terwijl de baan in augustus al klaar zou zijn.
Door al deze perikelen weerhoud de leden van Hac’63 er niet van al vast op de nieuwe atletiek baan te trainen.

Het zand van de oude baan zal gebruikt worden voor het nieuw te bouwen zalencomplex Activum. Komend voorjaar gaat hiervoor de eerste schop de grond in.

De jeugdleden van Hac’63 zijn de pineut.  Als ze naar de wc moeten dan kan dat bij HZVV volgens de gemeente. Ze moeten dan wel een donkere parkeerplaats over wat onverantwoord en niet veilig is. Ze zijn aangewezen op het gras naast de baan. Te gek voor woorden.

Geef een reactie