Hoogeveen – Donderdag 11 augustus 2016 een datum om te onthouden. Volgens het weerbericht 1 van de koudste dagen ooit gemeten in een zomerperiode en er staat een pulledag op de planning.

IMG_3287a

Er wordt door De Lekkernij in allerijl een tent opgezet om de aangeboden geluidsinstallatie van De Tamboer in ieder geval droog te houden. Ook de dansers kunnen hier nog een beetje schuilen voor de regen.

In De Dansschool Schadenberg is iedereen ondanks het slechte weer gewoon bezig met de gebruikelijke voorbereidingen. Generale repetitie voor de deelnemers van Schaatsers Dansen. Margot Boer met John Zwiers en Jorien Voorhuis met Rick van Maanen kijken niet eens naar buiten. Zij zijn alleen maar bezig met hun show. Ook de dansers van De Dansschool Schadenberg hebben lak aan het weer. de sfeer is prima en met heeft de lijfspreuk: De show must go on!

Er is dus ook geen sprake van om het niet door te laten gaan ze lopen tegen half drie met elkaar in de stromende regen, lachend richting het podium waar het publiek al met paraplu’s op staan te wachten, hier en daar met een zucht van verlichting dat het gelukkig wel door gaat.

De juryleden John Harold Smit, Jerry Blom en Erik Bouman hebben in de dansschool al een voorproefje gehad van wat ze straks te zien krijgen en ook zij hebben geen hinder van het slechte weer.

Margot Boer met John Zwiers laten een prachtige tango zien, heel elegant en beiden met een glimlach op het gezicht. Margot geniet de hele dag, het oefenen, iets nieuws leren een uitdaging aangaan, het haar en make-up, kijken wat de dansers van De Dansschool Schadenberg allemaal laten zien, ze vindt het allemaal prachtig. Met een gewaagde “dodenspiraal” eindigt zij haar show. Kletsnat maar heel voldaan beantwoord zij met veel plezier de vragen van presentator Harm Jan Schadenberg.

Jorien Voorhuis stapt met Rick van Maanen met een brede lach het podium op voor haar Jive. Heel veel pasjes, liften en snelheid moeten zij laten zien op het kletsnatte podium. Maar ook bij haar is de lach niet van haar gezicht af te krijgen. Zelfs het vele publiek wat staat te kijken krijgt het er bijna warm van op deze koude dag.

Erik Bouman, die net terug is uit Korea, waar hij ruim twee jaar lang de schaatsers heeft gecoacht is zwaar onder de indruk. Hij kent beide schaatsters goed en valt van de ene verbazing in de ander. Hij ziet heel veel overeenkomsten met het schaatsen en vindt het allemaal prachtig. Wat een leuk initiatief zijn zijn woorden. Wat geweldig om dit mee te maken.

Jorien Voorhuis wint met haar partner met 1 punt verschil van Margot Boer. Maar zij hoopt op de steun van het publiek om toch nog een plek in de finale te behalen.

Iedereen kan weer stemmen via de mail info@dedansschool.nl of via de Facebook pagina van De Dansschool Schadenberg

Dinsdag zal bekend worden wie er donderdag 18 augustus in de finale staan.

IMG_3400a IMG_3479a IMG_3485a IMG_3512a IMG_3534a

Door Henk Boer

Geef een reactie