Drachten/Hoogeveen – In Drachten hebben de junioren van HAC’63 een aantal mooie prestaties neergezet waar veel nieuw persoonlijke records uit voor zijn gekomen. Toch hebben de atleten punten verloren en zijn daarmee wat gedaald op de ranglijst.bosnie

Doordat dit voornamelijk heeft te maken met de afwezigheid van een paar atleten kunnen de junioren van HAC’63 dus wel terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Sander Baas was in de categorie jongens junioren C de enige deelnemer namens HAC’63. Sander scoorde in zijn eentje veel punten op de werponderdelen. Sander haalde een persoonlijk record op het onderdeel discuswerpen. Een worp van 31,08 meter laat zien dat Sander goed heeft getraind op dit onderdeel want het is ten opzichte van zijn vorige pr die hij een maand eerder had geworpen, een verbetering van ongeveer 4 meter. Ook het speerwerpen verliep goed voor Sander ten opzichte van de vorige wedstrijd pakt hij hier 2 meter. Al met al heeft Sander in zijn eentje 1389 punten verdiend op drie onderdelen. En als de competitie alleen uit werponderdelen zou bestaan zou Sander ervoor gezorgd hebben dat HAC’63 op de tweede plaats zou staan.

De meisjes junioren C hadden gelukkig meer deelneemsters. Op de 1000 meter kwam Britt Roos in 3.16.82 als vijfde over de finish. Haar teamgenoot Nikita Heuvelman volgde in een tijd van 4.04.86 en samen hebben ze 860 punten verdiend. 690 punten hebben Maaike Geerling en Berber Hofstee behaald op de 80 meter horden, 60 puntjes minder dan vorige keer maar goed genoeg voor de vijfde plek op dit onderdeel. Op de 80 meter sprint werden weer meer punten gescoord, Iris Mulder liep met 11.59 seconden de achtste tijd van de dag. Een mooie prestatie dat een nieuw pr betekend voor Iris. De overige punten op dit onderdeel werden gescoord door Annemarijn Reinders die met 12.06 459 punten toevoegde aan het puntentotaal. Rebekka Jonkman was de derde loper op dit onderdeel, maar de derde loper krijgt geen punten. Een nieuw pr op hoogspringen was het resultaat van een sprong van 1.40 meter van Maaike Geerling. Berber Hofstee haalde een nieuw pr op het onderdeel Discuswerpen waar ze ongeveer 40 centimeter winst heeft geboekt. En met 45.01 waren de dames sneller dan de vorige wedstrijd op de 4×80 estafette.

De meisjes junioren D hadden aan de vorige wedstrijd vorige wedstrijd niet deelgenomen. Maar waren nu met Samatha Vondeling en Maud Blijleven aanwezig. Samantha naam wel deel aan de vorige wedstrijd maar als meisjes junioren C. Met zijn tweeën haalde de dames 1407 punten op. Er werd door Maud met een sprong van 2.97 meter een nieuw persoonlijk record neergezet op het onderdeel verspringen en ook op het de 1000 meter liet Maud een mooie verbetering van haar pr zien. Samantha Vondeling zat een paar keer dicht bij een persoonlijk record, maar kwam net wat te kort.

2696 is het aantal punten dat de jongens junioren D hebben verzameld. Ook hier waren niet alle onderdelen bezet, maar het verlies voor de jongens bleef beperkt. Wilbert Knol stootte een nieuw persoonlijk record op kogelstoten en liep daarnaast een sterke 1000 meter waar hij in een nieuw persoonlijk over de finish kwam. Marco Baas liep ook een nieuw pr, hij deed dit op de 80 meter sprint. En daar blijft het niet bij want Lars Mulder wierp een mooie pr op het onderdeel speerwerpen. Lars Veldman sprong op verspringen verder dan zijn vorige pr en evenaarde zijn persoonlijk record bij het hoogspringen. En ook op de 4×80 estafette lieten de jongens een mooie race zien. Ten opzichte van de vorige wedstrijd waren de heren zelfs vijf seconden sneller.

Door Henk Boer

Geef een reactie