Hoogeveen – Voor hun moedige optreden heeft Het Carnegie Heldenfonds 5 inwoners uit Hoogeveen geëerd met een Loffelijk getuigschrift en de Bronzen legpening.

Onderscheiding-carnegie-heldenfonds (1)-1

Het betreft mevrouw Vos, mevrouw Schimmel, de heer Latuperissa, en de heren S. en J.E de Lima. Zij hebben op 6 oktober 2015 drie bewoners na een gasexplosie uit hun appartement gered. Die avond vond er rond 23.00 uur een gasexplosie plaats in een van de kamers van het woonzorgcomplex “Ama Ina” aan de Pottingastraat 94 in Hoogeveen. Als gevolg waarvan er veel schade ontstond aan het gebouw en woningen in de directe omgeving.

De 5 helden hoorden de knal en zijn direct te hulp geschoten. Ze zijn het complex binnen gegaan en hebben de drie aanwezige minder-zelfredzame bewoners geholpen uit het complex te komen. Tijdens de redding vond er een korte maar hevige brand plaats en stond het gebouw op instorten. De drie bewoners zijn buiten overgedragen aan hun begeleiders die inmiddels ook buiten stonden en is de verdere hulpverlening op gang gekomen.

Het Carnegie Heldenfonds eert de vijf helden die met gevaar voor eigen leven nog voordat de hulpdiensten waren gearriveerd, het pand zijn binnengegaan om het leven van de drie bewoners te redden.
Voor hun moedige optreden heeft Het Carnegie Heldenfonds besloten de 5 helden van Hoogeveen te belonen met een Loffelijk getuigschrift en de bronzen draagmedaille.

Door Henk Boer

Geef een reactie