HOOGEVEEN – Tijdens de online thema-avond van het Autismecafé Hoogeveen op woensdag 2 juni aanstaande, is het thema: late diagnose autisme. Aan het woord komen twee sprekers die allebei hun autismediagnose laat in hun leven hebben gekregen. Zij vertellen, terugblikkend op hun leven, hoe het (eerder nog niet bekende) autisme een rol heeft gespeeld bij hun latere ontwikkeling. Ook delen zij de uitdagingen en ook valkuilen waarmee zij in hun leven werden geconfronteerd. Tot slot komt aan de orde hoe het nu met ze gaat en hoe zij aankijken tegen de voor- en nadelen van een late diagnose autisme.

De sprekers zijn Tammo Michel (66), hij kreeg zijn diagnose op 55-jarige leeftijd, en Annemiek Koster (73) die haar diagnose op 61-jarige leeftijd kreeg. Zij gaan samen in gesprek over genoemde onderwerpen.
De avond kan, zeker ook voor ouders die nog aarzelen over een mogelijke autismediagnose bij hun kind of misschien bij zichzelf, veel gespreksstof leveren over mogelijke signalen die op (onderliggend) autisme kunnen wijzen.

Deze presentatie wordt aangeboden via Zoom. Aanmelding van tevoren is niet nodig. Voor meer informatie over inhoud en inloggen, zie de website. De livestream begint om 19.30 uur en eindigt om ca. 21.00 uur.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: