Hoogeveen – Van 7 t/m 15 oktober 2017 is het Regenboogweek. Op zaterdag 7 oktober om 10.00 uur, tijdens de start van de Regenboogweek, onthult burgemeester Karel Loohuis in Bibliotheek Hoogeveen een bijzondere boekenkast. De kast is ontworpen door kunstenaar Geert Oldenbeuving.

Alle Drentse bibliotheken hebben de afgelopen periode een lokale kunstenaar benaderd met de vraag of hij/zij een bijzondere kast voor de Regenboogweek wilde ontwerpen. Geert Oldenbeuving heeft voor Bibliotheek Hoogeveen een prachtig ontwerp gemaakt. Tijdens U!TdagenD Hoogeveen kregen de bewoners van Hoogeveen de kans kleur te geven aan deze boekenkast. De boekenkast kon worden gerealiseerd dankzij SPH Verpakkingen in Hoogeveen.

Op zaterdag 14 oktober is er om 14.30 uur in de Tamboer een Verhalentafel over ‘Homoseksualiteit en religie’. Bij presentator Patrick Neumann en sidekick ds. Wim Loosman zullen diverse gasten aanschuiven, die hun visie op dit onderwerp zullen geven. Ook vanuit de zaal kan worden meegepraat.

De organisatie van de Verhalentafel is in handen van de Bibliotheek Hoogeveen/ De Verhalenwerf i.s.m. De Tamboer en de Hoogeveensche Courant.