Hoogeveen – Op zaterdag 17 september 2016 werd bij H.Z.V.V bijna 1,5 jaar na het behaalde kampioenschap in de eerste klasse Noord de prachtige kampioensfoto onthuld. Deze foto hangt in de eregalerij van de kampioenen van H.Z.V.V-1 vanaf 1986.

onthulling-kampioensfoto-hzvv

Door C Pet BV zijn al deze foto’s op een metalen plaat geprint. Daarmee krijgt de kampioensfoto nog meer glans. Op de foto staan zo’n 200 HZVV-ers die hartstochtelijk hun kampioensploeg aanmoedigen. Op deze foto is een speciale plaats voor de in december van dat jaar overleden Dick Masselink. Dick leefde erg toe naar het beleven van dat kampioenschap. Op de foto reikt hij de kampioenschaal uit aan de door hem zo geliefde spelers.

Daarom had het bestuur van H.Z.V.V gekozen voor een onthulling van dit kleine monument door de Klaas en Hennie Masselink. Onder toeziend oog van moeder Ge Masselink (als sinds 1937 aan H.Z.V.V verbonden) en zijn bij H.Z.V.V spelende kleinzoon Ian werd de H.Z.V.V-vlag van de lijst verwijderd.

Een bijzonder moment voor de familie Masselink, maar ook voor allen die zo nauw betrokken waren bij dat kampioenschap en de blijdschap van de toen al ernstig zieke Dick. Na de onthulling stormen diverse H.Z.V.V-ers naar de lijst om te kijken waar zij zichzelf in de mensenmassa konden vinden. “Een monument voor het genieten van het voetballen” zo werd dit kunstwerk genoemd door voorzitter Johan Massier en zo is het vereeuwigd.

Door Henk Boer

Geef een reactie