Gescheidenis,  Herdenkingen,  Huldiging

Onthulling plaquette DABO-buschauffeur Roelof Lubberts

HOOGEVEEN – Op 12 mei 1940 kwam DABO-buschauffeur Roelof Lubberts uit Hoogeveen om het leven door een Duitse kogel. Lubberts vervoerde op 10 mei met zijn bus militairen naar de Wons-stelling bij de Afsluitdijk en moest twee dagen later vandaar een aantal milítairen evacueren. Op 2 meí werd hij daar door een Duitse kogel getroffen en is overleden.

Burgemeester Karel Loohuis en Ria Kuik van de historische kring Hoogeveen

Collega’s van Lubberts hebben voor hem een plaquette laten maken. De Stichting Oud Meppel was in het bezit van de brokstukken van deze plaquette en heeft deze aangeboden aan de Historische Kring Hoogeveen, ter nagedachtenis aan het eerste Hoogeveense burgerslachtoffer van de Tweede Wereldoorlog, De plaquette is door een vrijwilliger gerestaureerd. De onthulling van de plaquette vond plaats op woensdag 11 april op de oude begraafplaats aan de Zuiderweg te Hoogeveen en werd verricht door burgemeester Karel Loohuis en Ria Kuik van de historische kring van Hoogeveen. Na de onthulling werden de aanwezigen aangeboden om nog even na te praten in ’t Kringhuus van de historische kring Hoogeveen. Lees hier een eerder artikel.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...