HOOGEVEEN – Woensdagmiddag 22 november vond in het Raadhuispark achter het gemeentehuis van Hoogeveen de aftrap plaats van de nieuwe Van Gogh-wandelroute. Het is het bordje in het park achter het Raadhuis. Mark Tuit, wethouder van cultuur van de gemeente Hoogeveen, en Albert Smit, voorzitter van de Stichting Levende geschiedenis Drenthe, onthulden het eerste bordje en er werd uitgebreid bijgepraat over Vincent, de route en alles wat er mee te maken heeft.

Het is de eerste van twee routes. Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan de route door de buitengebieden van Hoogeveen. Dat wordt dan opnieuw een combinatie van wandelen en een videoverhaal. De beide routes zijn gefundeerd op diepgaand onderzoek. Het onderzoek is verwerkt door Albert Metselaar in een boek over Vincent van Gogh in Hoogeveen.
Heel veel plezier met deze “Vincent en het leven in de stad-wandeling”! Laat u een recensie achter in de Izi-travelapp? Altijd leuk voor de volgende wandelaars.

Er zijn 2 mogelijkheden om de route te volgen:

  1. U download de Izi-travelapp en volgt de route online. Tijdens het wandelen komen de video’s in beeld die u ter plekke afspeelt om het verhaal compleet te maken.
  2. De wandeling is ook bebord met paarse borden met een QR code. Volg de borden en scan de QR code op 1 van de 12 borden om de video’s te zien.

Idee, concept en realisatie: Stichting Levende Geschiedenis Drenthe, Hans van der Werf en Frank Ozl. Met dank aan de gemeente Hoogeveen, Marketing Drenthe, Leader Zuidwest Drenthe, Ga creatief, Drukkerij van Dijk, Buurtspoormuseum Haaksbergen en de Stichting Informatiecentrum Geschiedenis Hoogeveen e.o.

Geef een reactie