Hoogeveen – Onder het toeziend oog van een groot aantal kinderen, jonge ouders en betrokkenen opende wethouder Gert Vos op woensdagochtend 8 november de Ontmoetingsplek Jonge Ouders in Hoogeveen.

foto: Kim Stellingwerf

Hij deed dit door samen met jonge moeder Angela de Groeneveld-Boer het bordje aan het gebouw te onthullen. Gert Vos zei ervan overtuigd te zijn dat de Ontmoetingsplek positief bij zal dragen aan een veilige, gezonde en kansrijke omgeving voor alle kinderen die opgroeien in Hoogeveen.

De Ontmoetingsplek is wekelijks geopend op woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en is gevestigd in een ruimte in De Oude Bibliotheek aan de Bentinckslaan 20a, beschikbaar gesteld door Kidscasa Kinderopvang. Jonge (aanstaande) ouders zijn welkom bij de Ontmoetingsplek. Zij kunnen hier terecht met al hun vragen rondom zwanger zijn, bevallen, opvoeden, opgroeien en meer.

Ook kunnen zij nieuwe mensen ontmoeten, leuke activiteiten doen en meedenken over de inhoud daarvan. Elke 2 weken is er een vaste groep jonge moeders die samen ervaringen delen over opvoeden en opgroeien en om te leren van elkaar. Er is ruimte voor ‘nieuwe’ (aanstaande) jonge moeders om bij deze groep aan te sluiten.

Op de Ontmoetingsplek zijn vrijwilligers aanwezig om jonge ouders verder te helpen of naar hun verhaal te luisteren. Er is bovendien een ‘snuffelkast’ met gratis speelgoed en kleding. De vrijwilligers leggen graag uit hoe de kast werkt.

De Ontmoetingsplek Jonge Ouders is een samenwerking van GGD Drenthe, Centrum voor Jeugd en Gezin De Wolden Hoogeveen, Bibliotheek Hoogeveen, Jong Hoogeveen en de SWW. Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina van de Ontmoetingsplek of op www.jongeoudershoogeveen.nl.

%d bloggers liken dit: