Hoogeveen – Op zaterdag, 7 mei heeft de Stichting Actief Samenleven een onvergetelijke dag georganiseerd voor kinderen met voornamelijk alleenstaande ouders die cliënt zijn bij de Voedselbank en Kledingbank in Hoogeveen.

Waren we vorig jaar een dag uit geweest met zo’n 180 mensen naar Pretpark Wunderland Kalkar, ging nu de reis naar het Avonturenpark Hellendoorn met 110 mensen.

Rond 9.30 vertrokken 2 dubbeldekkesbussen vertrekken vanaf station Hoogeveen. Maar liefst 110 kinderen en 67 ouders hebben zich aangemeld voor dit leuke dagje uit en deze kinderen hadden de dag van hun leven en we hopen dat deze kinderen ook op maandag 9 mei, als de scholen weer beginnen na de meivakantie, ook een leuk verhaal hebben te vertellen wat ze in de meivakantie hebben beleefd.

Aan het eind van de dag werden alle 110 gasten een ijsje aangeboden, namens Albert Heijn Offerein bij Toscana in Hoogeveen met een speciale stop en alle gasten kregen hier een lekker ijsje aangeboden. Hierna werden alle gezinnen afgezet bij de eindpunt, namelijk station Hoogeveen.

Om zo’n 110 kinderen en volwassenen die financieel kwetsbaar zijn, werd een leuke dag in Avonturenpark Hellendoorn aangeboden en dat is niet goedkoop. We werken deze dag met een budget van zo’n € 5.000.- Met dank aan de directie van Avonturenpark Hellendoorn die een mooie korting hebben aangeboden werd deze dan mogelijk gemaakt. Stichting Actief Samenleven heeft om deze dag mogelijk te maken financiële hulp gekregen van een bijzonder fonds, namelijk Stichting Bladt-Charity die een behoorlijke donatie heeft gedaan om deze dag mogelijk te maken. Ook heeft Stichting Actief Samenleven een mooie donatie van € 450.- gekregen van Golfbaan Martensplek. Tijdens de Golf-Duikdag werd dit bedrag verzameld en is dit gedoneerd om deze dag voor kinderen uit kwetsbare gezinnen mogelijk te maken. Ook het ING Nederland Fonds deed een duit in het zakje om deze dag mogelijk te maken. Ook een aantal lokale ondernemers hebben een bijdrage geleverd, zoals het bedrijf Pen-Idee van Roelof Bosma die 200 rugzakjes heeft geleverd voor alle gasten, Foox Bergsma in Hoogeveen zorgt voor heerlijke gezonde sandwiches, Reinard Huizenga heeft met zijn nieuwe groentezaak aan de Schutstraat belangeloos 200 appels aangeboden. Dus ook de inwendige mens werd goed verzorgd tijdens deze dag.

Door Henk Boer

Geef een reactie