Voorverkoop van start

Hoogeveen – Voor de vijfde keer organiseert PINT –regio Noord op 17 september a.s. in Hoogeveen de succesvolle culinaire biertocht “Happen met/in Bier”.prnh_logo-300x300

Ook dit jaar gaat de tocht langs acht Hoogeveense eetgelegenheden die elk een bijzondere Nederlands speciaal bier in een 15 cl. Proefglas schenken en daarnaast een culinair hoogstandje serveren.

In 2012 werd deze tocht voor het eerst in samenwerking met zes lokale eetgelegenheden georganiseerd in het kader van de “Week van het Nederlandse Bier”. De reacties van zowel de deelnemende eetgelegenheden als van de deelnemers aan de tocht waren zo positief dat in 2013 het aantal deelnemende eetgelegenheden werd uitgebreid naar acht. De deelnemende eetgelegenheden zijn eetcafé de Beurs, proeflokaal Dégust, Deksels eten & drinken, bistro het Koetshuis, brasserie de Lekkernij, grand-café het Postkantoor, brasserie het Raadhuis en restaurant het Schippershuus.

De opzet van deze tocht is om deelnemers te laten ervaren dat -door de grote variatie in bierstijlen – met bier en spijs heel smaakvolle combinaties te creëren zijn. De chefs van de deelnemende eetgelegenheden hebben er allemaal zin in om de deelnemers aan de tocht te verrassen. Dat zij daartoe in staat zijn is tijdens de vorige edities wel gebleken. Ieder jaar doen meer mensen mee met deze tocht.

In 2012 deden zo’n 80 mensen mee aan deze tocht. Dat aantal is in de loop der jaren uitgegroeid tot vorig jaar 240 en dat is bijna het maximale aantal. Opvallend is dat er deelnemers uit het hele land komen om aan deze tocht te kunnen deelnemen. Een compliment voor de chefs en de staven van de deelnemende eetgelegenheden en de organiserende Bierconsumentenvereniging PINT –regio Noord.

Om aan deze tocht te kunnen deelnemen moet men een deelnamekaart aanschaffen. Deze zijn tot en met 14 september a.s. uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar bij de deelnemende eetgelegenheden. De kaarten kosten € 30,00 per stuk en zijn dus goed voor 8 glazen Nederlands speciaal bier en 8 culinaire hoogstandjes.

De tocht start om 14.30 uur en eindigt om 20 uur. Men start bij de eetgelegenheid waar de deelnamekaart is gekocht.

Elke eetgelegenheid heeft een gelijk aantal kaarten voor de voorverkoop en hier geldt dus “op=op”.  Meer kaarten worden niet verkocht. Het is dus slim om niet te lang te wachten met de aanschaf van kaarten.

Door Henk Boer

Geef een reactie